GORAN VESIĆ: Zemun dobio još jedno dečje igralište! (FOTO)
Goran Vesić

 Vesić je rekao da je igralište na uglu ulica Milana Uzelca i Marije Bursać urađeno na inicijativu opštine Zemun i građana koji tu žive i dodao je da je u tom delu grada u proteklih sedam godina uređeno 12 sportskih terena, pet teretana na otvorenom, tri urbana džepa, odnosno, svkera i dve pet zone.

''Nastavljamo da uređujemo dečja igrališta u svim opštinama, jer upravo takva mesta podižu kvalitet života građana koji imaju gde da izvedu decu, da se odmore. Naš cilj je da u celom gradu uređujemo fasade, igrališta, prilaze zgradama i podižemo komfor života jer je to najbolja politika'''', rekao je Vesić novinarima posle obilaska igrališta. Podsetio je da je u tom delu grada urađen i Zemunski park, pešačka zona u centru Zemuna i oko 70 fasada i najavio da počinje uređenje Zemunskog keja, od Lida prema ''Veneciji''.

''Radimo Spirtinu kući, odnosno, Zavičajni muzej Zemuna i trudimo se da pokažemo da je Zemun jedan od najlepših delova Beograda i da želimo da razvijamo naš grad'', kazao je zamenik gradonačelnika. Zahvalio je građanima koji imaju takve inicijative navodeći da grad ne može da odgovori na svaku. ''Znam da u Zemunu postoji još 50 mesta gde su potrebna igrališta, ali ako svake godine uradimo pet do deset, onda ćemo jednog dana moći da kažemo da smo sve uredili. Važno je da se igralište čuva i moj apel stanarima je da se rekviziti čuvaju, jer ovo je raj za decu i ona su presreća'', rekao je Vesić.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da su u tom delu grada u poslednjih nekoliko godina urađena četiri igrališta i da je ostalo da se uradi park na uglu ulica Nedeljka Ercegovca i Ðorđa Pantelića i u Ulici Marije Bursać. Najavio je da će u narednih nekoliko nedelja opština Zemun pokrenuti realizaciju tri projekta - uređenje dečijih igrališta u Batajnici i u Prvomajskoj ulici 33-35 i sportskog terena u Ulici Miće Radakovića. ''''U toku su radovi na park-igralištu u naselju Altina, a blizu smo realizacije projekta između naselja Altina i Vojni put gde će biti izgrađen manji sportski centar i dečcije igralište'''', rekao je Kovačević.

Komentari (2)

Loading
Slavko

23.06.2021 16:52

Za Vesića: Zašto je dozvoljeno da samo 2 vozila od 10, koliko rade na liniji 511 od orivatnog prevoznika, imaju klime? Zašto se ne uključe ili ne poprave klime u svim vozilima tog prevoznika?

Blok 23

23.06.2021 17:20

Dajte nesto u Blok 23! Ovo je ruglo ,prasina i ni jedne normalne spravice. Ovde su isto deca. Dodjite da vidite sramota , nesto kao napravljeno a samo otaljanoi i razvaljeno. Od početka lose i jeftino.Mooolimo napravite nesto.