KAO U HOROR FILMU Zbog najezde osa, Beograđani u strahu mesec dana
Foto: Printscreen/RTS

Paniku stanara povećava i to što se ne zna gde im je tačno matica i stanište, a službe koje su zvali da im pomognu kažu da nisu nadležne.

Soliter gde su se nastanile ose nalazi se na Bežanijskoj kosi. Stanari solitera na Bežanijskoj kosi kažu da su prvo kontaktirali sa Gradskim stambenim preduzećem gde su ih uputili na Upravu za veterinu.

U Upravi za veterinu su dobili informaciju da više nemaju službu koja se bavi suzbijanjem insekata i ovakvim problemima i da pozovu Zavod za biocide.

Foto: Printscreen/RTS

 

 

Međutim, u Zavodu za biocide rečeno im je da oni trenutno ne rade suzbijanje insekata s obzirom da se bave dezinfecijom zbog epidemije koronavirusa.

Stanarka zgrade kaže da nije prijatno i da moraju da budu pažljivi i obazrivi.

"Obraćali smo se iz zrade ovim institucijama koje mogu da nam reše problem. Ima i dosta ljudi sa decom malom, alergični su i moramo nekako to da rešimo", kaže stanarka zgrade.

Pojedini stanari već mesec dana ne smeju da otvore prozore, jer se plaše da im ose ne uđu u stan. Danas će doći privatna firma koja će videti kakva je situacija, a moraće da angažuju alpinistu kako bi rešili problem.

 

 

Komentari (0)

Loading