HEROJ U SKUPŠTINI GRADA: Zamenik gradonačelnika ugostio heroja koji je ugasio zapaljen autobus (FOTO)
Goran Vesić

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru Stefana Trifunovića, radnika JKP "Beogradske elektrane" koji je nedavno ugasio požar u autobusu gradskog prevoza, i kao znak zahvalnosti uručio mu vaučer za putovanje za dve osobe.

Trifunović je ugasio požar u autobusu koji je saobraćao na liniji 16 u Bulevaru despota Stefana, u kojem se nalazio kao putnik, a Vesić ističe da je to herojski podvig koji nije uobičajen za vreme u kojem živimo.

- Stefan je iskazao veliku hrabrost, pokazao odgovornost prema svom društvu i ponos je svih nas u Skupštini grada - rekao je Vesić.

Naveo je da Stefan radi već četiri meseca u JKP "Beogradske elektrane" i dodao da se ovim činom kvalifikovao da sigurno ostane duže u tom preduzeću.

Vesić je istakao da radnici komunalnih preduzeća rade 24 sata za Beograd, bez obzira da li su u pitanju radnici elektrana ili drugih gradskih preduzeća.

- Za njih nema ni subote ni nedelje ni praznika, jer komunalni sistem mora da funkcioniše. Stefan je jedan od njih, rekao je zamenik  gradonačelnika i u ime Grada Beograda zahvalio Stefanu, ali i turističkoj agenciji "Aster" koja je, kako je rekao, na njegov poziv poklonila vaučer za putovanje za dve osobe, za sedam dana.

Stefan Trifunović zahvalio je zameniku gradonačelnika, direktoru "Beogradskih elektrana" Radetu Basti i svim kolegama iz tog preduzeća.

Naveo je da mu je u trenutku kada je izbio požar u autobusu jedino bilo važno da požar ugasi i da putnici budu na bezbednom.

- Autobus je goreo, putnici su izašli napolje, vozač je bio tu i ugasili smo autobus. U tom trenutku jedino mi je bio važno da požar ugasim što pre, da autobus ne eksplodira - rekao je Trifunović i zahvalio na vaučeru za putovanje.

 

Komentari (0)

Loading