STIŽE NOVA NOVČANA POMOĆ: Pravo ima 2.000 ljudi i bitno je ispuniti jedan uslov
Shutterstock

Dva meseca pošto je iz Starog dvora stigla najava da će grad obezbediti novac za subvencionisanje kupovine bicikala domaćih proizvođača, a sve kako bi se u prestonici koliko-toliko popularizovao ovaj vid saobraćaja, rebalansom budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara u te namene.

U 2021. godini na ovu finansijsku pomoć za kupovinu dvotočkaša moći će da računa 2.000 Beograđana.

Kako su u aprilu naglasili gradski čelnici, od jula će početi prijavljivanje za subvencijeod po 5.000 dinara za kupovinu bicikala, a njih će dobiti građani koji se najbrže prijave.

Ubrzo pošto su iz grada najavili ovu novinu, reagovali su i ljubitelji ove vrste dvotočkaša. Zoran Bukvić iz udruženja građana "Ulice za bicikliste" tada je ocenio da je ovo svakako dobar potez i da ga treba podržati, bez obzira na to što iznos subvencije, kako je dodao, nije bogzna kakav. On je podsetio i da su ovu meru biciklisti tražili još prošle godine, između mnogih drugih stvari koje su zahevali. 

Bukvić je pojasnio i da, kada je reč o domaćim proizvođačima bicikala, svakako postoji konkurencija.

- Većina delova nabavlja se iz inostranstva, pa se onda ovde sklapaju. Prosečan gradski bicikl, koji nije boznašta, ali je funkcionalan, košta između 20.000 i 24.000 dinara. Lagani sportski planinski, kvalitetni sa visokim stepenom prenosa i sa dosta brzina su i do nekoliko hiljada evra, ali je prosek 500, 600 evra. Tu mislim na srednje dobar bicikl, koji može da se korist i u gradu i u prirodi - ukazao je Bukvić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading