Svečano obeležen početak turističke sezone u Skadarliji
BeoInfo

 

Turištička sezona u Skadarliji tradicionalno otvorena je danas tradicionalnim podizanjem skadarlijske zastave i svečanim kulturno-umetničkim programom na platou kod Skadarlijske česme.

Svečanom otvaranju 52. sezone prisustvovavali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović a čast da podigne skadarlijskui zastavu imao je glumac Stevan Pijal.

U ulozi Branislava Nušica našao se glumac Milan Milosavljević a Ljiljana Jakšić kao Skadarlijska dama pevala je starogradske pesme zajedno sa vokalnom solistkinjom Radio Beograda i RTS-a, Vesnom Dimić.

Svečano obeležen početak turističke sezone u Skadarliji

BeoInfo

 

 

Skadarlijski dobošar Bojan Hlišc govorio je o pravilima navedenim u „Kodeks o ponašanju u Skadarliji" a u saradnji sa JKP "Gradske pijace" organizovan je i "Skadarlijski EKO bazar".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se svake godine, u maju, svečano otvara turištička sezona u Skadarliji a da je ovogodisnja posebno značajna zbog teškog perioda pandemije koji joj je prethodio i dodao da otvaranje predstavlja vraćanje Beograda u normalni način života. "Beograd sa skoro 50 odsto vakcinisanih će se vrlo brzo vratiti životu na koji smo navikli, ponovo ćemo imati turiste, a Skadarlija jedno je od najposećenijih mesta u gradu, odmah nakon hrama svetog Save i Kalimegdanske tvrđave", naglasio je on i dodao da su hotelski kapaciteti već sada popunjeni skoro 50 odsto.

Svečano obeležen početak turističke sezone u Skadarliji

BeoInfo

 

 

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović istakao je važnost vakcinacije i objasnio da ona predstavlja uslov za vraćanje normalnog života jer smo u prethodnom periodu mogli da vidimo kako izgleda život kada ne rade mesta u kojima možemo da se okupljamo i družimo sa svojim prijateljima i porodicom.

"Opstina Stari grad intenizivno radi na masovnoj imunizaciji, a poštigli smo veoma dobar rezulat jer je 70 odsto građana starijih od 18 godina dobilo je prvu dozu vakacine, a cak 90 odsto građana starijih od 65 godina i na taj način pokazali smo da vakcinacijom mozemo da se vracatimo normalnom životu", rekao je on.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading