PENTAGON ZVANIČNO! Američki vojni vrh objavio nešto od čega će vas proći ŽMARCI! Istina je, JURIMO VANZEMALJCE!

Ministarstvo odbrane SAD prvi put je zvanično i eksplicitno potvrdilo da se bavilo ispitivanjem „neidentifikovanih vazdušnih fenomena“

Vanzemaljci su među nama
Vanzemaljci su među nama, Foto: Profimedia

Američka vojska ispitivala je, a i dalje ispituje prijave neidentifikovanih letećih objekata (NLO), prvi put je priznao Pentagon.

Tom potragom za mogućim vanzemaljskim letelicama bavila se tajna inicijativa pri ministarstvu odbrane SAD nazvana Napredni program identifikacije pretnji u vazdušnom prostoru (AATIP), koja je ugašena 2012.

Odbrana zemlje

"Ministarstvo odbrane jeste ispitivalo i istraživalo neidentifikovane vazdušne fenomene. To radimo i dalje. Moramo da identifikujemo sve letelice koje operišu u našem vazdušnom prostoru, ali i da identifikujemo bilo kakve strane aktivnosti koje mogu biti pretnja po našu domovinu. Ministarstvo će nastaviti da ispituje, mada u normalnim procedurama, sve izveštaje o neidentifikovanim letelicama sa kojima se susretnemo, a sve kako bismo sprečili bilo kakvo strateško iznenađenje od naših neprijatelja" rekao je za Njujork post Kristofer Šervud, portparol Pentagona.

 

Nik Poup, bivši britanski oficir zadužen za ispitivanje NLO, kaže da je ovo bombastično priznanje.

"Zvaničnici su uvek bili pažljivi da u objašnjenjima da ispituju samo sledeću generaciju aviona, projektila i dronova. Ovo priznanje jasno ukazuje na to da su ispitivali ono što javnost naziva NLO. Naravno, zbog tereta tog termina, iskoristili su konstrukciju „neidentifikovani vazdušni fenomeni“ rekao je on.

Godišnji budžet

Džon Grinvald, vlasnik sajta The Black Vault o zaverama, kaže da je ovo veliko iznenađenje jer se Pentagon decenijama trudio da ne potvrdi da se bave ispitivanjem NLO i viđenjima vanzemaljskih letelica.

AATIP je do gašenja 2012. godišnje imao budžet od 22 miliona dolara.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi