Miloš Živković
Alo.rs
Miloš Živković

Alo.rs

Miloš Živković, Foto: Alo.rs

No na konferenciji za medije koju je Fudbalski savez Srbije sazvao u Staroj Pazovi povodom objavljivanja spiska selektora za prijateljske mečeve sa Marokom i Nigerijom pojavio se i jedan brazilski novinar, što je izazvalo iznenađenje, malo čuđenja i nedoumice.

Srbija će posle osam godina zaigrati na Svetskom prvenstvu, a voljom žreba, osim Švajcarskoj i Kostariki, naš nacionalni tim će u Rusiji izađi na megdan i Brazilu.

S obzirom na tu činjenicu, jasno nam je zašto su Brazilci poslali svog predstavnika "sedme sile" u Srbiju, koji će naredna četiri meseca pratiti našu reprezentaciju i "špijunirati" rad i taktiku koju Krstajić nametne svojim izabranicima kako u naredna dva pripremna meča, tako i tokom čitavog perioda do početka Svetskog prvenstva.

Brazilci su favoriti, to stoji i dalje. Ali zabrinuti su zbog neizvesnosti Nejmarovog zdravstvenog stanja, da li će se oporaviti do sredine juna, kada se mondijalska lopta zakotrlja u Rusiji, kao i zbog toga što je Srbija posle odsustva sa velikih takmičenja gladna uspeha, dokazivanja, pobeda…

Zbog "brazilskog špijuna" biće nam još slađi i uzbudljiviji taj meč. Naši momci će imati dodatni motiv da mu pokažu da ne zna da radi svoj posao i stave do znanja "kariokama" da je špijunaža rivala neisplativa investicija.

Do meča sa Brazilom ostalo je još tri meseca. Mi verujemo u čudo, ali još više verujemo u naše "orlove". A vi?