Instrukcije za rad tokom vanrednog stanja
Vladimir Marković
Instrukcije za rad tokom vanrednog stanja

Vladimir Marković

Instrukcije za rad tokom vanrednog stanja, Foto: Vladimir Marković

Katarina Lazarević, novinar rubrike VIP

Katarina Lazarević

Masanori Jošida

Katarina Lazarević, Foto: Masanori Jošida

Kada je tek objavljeno vanredno stanje, sve što je bilo u vezi sa ovim virusom me je plašilo. Poznata sam u firmi kao najveći hipohondar, a to sam i dokazivala svakog dana. Brinula sam ne toliko za sebe, koliko za svoje najbliže. Međutim, kako je vreme prolazilo, opustila sam se i dozvolila sebi da budem raspoložena. Pomaže mi verenik, koji mi uvek podiže raspoloženje, majka, koja mi šalje duhovite slike na temu koronavirusa, ali i prijatelji, sa kojima sam u kontaktu svaki dan. Takođe, kada čujem bakin glas, odmah se osećam bolje jer znam kakve me divne stvari čekaju kada se ovo završi. Setite se svega lepog što vas čeka i ostanite kod kuće!

Goran Todorović

Goran Todorović

Privatna arhiva

Goran Todorović, Foto: Privatna arhiva

Moram da priznam da mi ova izolacija uopšte nije teško pala. Prvih nekoliko dana mi je bilo malo neobično da nemam svoje rituale pre odlaska na posao, ali vrlo brzo sam se prilagodio radu od kuće. Živimo u eri digitalnih medija i održati komunikaciju sa prijateljima je najlakše. Takođe, komunikacija sa kolegama funkcioniše kao da smo svi zajedno u redakciji. Nedostaje mi samo energija ljudi koji su mi ulepšavali dan i kada se probudim neraspoložen. Karantin mi olakšavaju porodica, sestrina deca, pas i ovi lepi dani koji nam dolaze, pa ne mogu da se previše žalim na situaciju u kojoj se nalazimo. Ostanite kod kuće i uživajte u vremenu koje smo dobili.

Biljana Jašović, šef finansija i opštih poslova

Biljana Jašović

Privatna arhiva

Biljana Jašović, Foto: Privatna arhiva

Mart 2020, svi pričaju o kovidu-19, o otkazima, preti finansijska kriza, a meni se nudi novi posao, i to u medijima. S obzirom na to da sam ekonomista, nikada nisam razmišljala o tome da mogu sarađivati sa urednicima, novinarima i ostalim viđenijim ljudima. U „Alo!” sam otkrila ljude koji sebe daju maksimalno, koji su me prihvatili ne kao nekog ko je juče došao već kao nekoga svog. Maksimalna kolegijalnost i pomoć čak i u uslovima vanrednog stanja. Predanost i humanost su pokazali i kroz odricanje od jednog dela zarade da bi pomogli porodilištima u Beogradu. Neizmerno mi je drago što sam deo baš ovog pobedničkog tima.