kosovska policija
Tanjug
kosovska policija

Tanjug

Foto: Tanjug

Teško ubistvo dogodilo se u selu Brnjak u opštini Orahovac u februaru ove godine. Tamo je, nakon verbalne prepirke, brat ubio brata, a zatim ga spalio u dvorištu.

Policija je zbog požara izašla na lice mesta, zatekla je osumnjičenog kako čisti dvorište i spaljuje smeće. Ovo nije njegov prvi slučaj, osumnjičeni G.K. je, prema tužiocu, odslužio 17 godina zatvora zbog ubistva svoje žene. 

Zbog ubistva svoje žene, služio je 17 godina zatvora u Švajcarskoj. Nakon puštanja iz zatvora, G.K. je deportovan iz Švajcarske na Kosovo i Metohiju. Ali, nakon otprilike 3 godine boravka na Kosovu, on se sumnjiči da je počinio još jedno novo ubistvo, ponovo u okviru porodice.

Kosovska policija

AP/Bojan Slavković

Foto: AP/Bojan Slavković

Nakon verbalne svađe, 59-godišnji G.K. ubio svog 64-godišnjeg brata B.K. Mrtvo telo brata spalio je u dvorištu kuće, gde su nakon istrage policije i tužilaštva, kosti pronađene u dvorištu. Sumnja se da se sve to dogodilo zbog novca koji je žrtva imala sa sobom kada je došla iz Švajcarske na Kosovo. 35 hiljada franaka i još 8 hiljada evra koje je pokojnik imao kod sebe.

Tužilaštvo je 9. aprila odredilo meru pritvora osumnjičenom na 30 dana, ali zbog pandemije ta mera je produžena za još dva meseca. To je potvrdio tužilac, Ramiz Buzhala.

- Mera pritvora optuženom produžena je za još dva meseca, zbog pandemije. Za to vreme donete su samo hitne odluke. U međuvremenu, u vezi sa slučajem, nisu bili u stanju da preduzmu istražne radnje, poput saslušanja rodbine žrtve i okrivljenog - izjavio je tužilac.