Ratko Mladić
Printskrin
Ratko Mladić

Printskrin

Ratko Mladić, Foto: Printskrin

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske RS, piše memoare, čiji će deo biti posvećen i njegovoj ćerki Ani (24), za koju general čvrsto tvrdi da nije izvršila samoubistvo već da je ubijena u porodičnom stanu. 

U svojim memoarima će Mladić izneti neke dokaze koji potkrepljuju tezu da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo. Sin Ratka Mladića, Darko Mladić je proteklog vikenda bio kod svog oca sa sinom Stefanom i rekao je da Mladić piše dnevnik koji će mu poslužiti kao kostur za memoare.

- U memoarima će u prvom planu biti ono što se dešavalo u Hrvatskoj i Bosni kada je bio na komandnim dužnostima. To će biti težišno. On se sad više fokusirao više na ratni period, da to iz svog ugla što bolje opiše i da svoj komentar na to. Biće reči o svemu, i o Srebrenici - kaže Darko Mladić.

Iako je general izbegavao da priča o porodičnoj tragediji kada se prema zvaničnim izveštajima, njegova ćerka Ana, najbolji student medicine, ubila iz njegovog pištolja, sada će deo knjige posvetiti njoj.

- Naravno da je teško. Međutim kada se u medijima pojavilo dosta falsifikata i pogrešnih tumačenja, on će sada opisati ono što on smatra da se najverovatnije dogodilo. Bilo je previše tih podmetanja i to je samo pokazatelj koliko se manipulisalo svime što je vezano za njega pa i porodičnom tragedijom - kaže sin bivšeg komandanta Vojske RS, a na pitanje da li general Mladić dovodi u sumnju saopštenje da je u pitanju samoubistvo njegove ćerke, on kaže da njegov otac smatra da je ona ubijena, a da li će u memoarima navesti i na koga sumnja da stoji iza ubistva, to ne zna.

- Ne znam koliko će detaljno ići, ali opisaće ono što on bude smatrao da treba - navodi on.

Darko Mladić kaže da generalu sporo ide pisanje zbog njegovog zdravstvenog stanja.

- Tražio sam da to, ako može, malo ubrza, ali je rekao da mu je jako teško da piše - navodi sin bivšeg komandanta RS. On dodaje da i Mladić očekuje da ga sud pusti da se leči u Srbiji.

- Na tužiočev zahtev juče smo podneli odgovor. Priložili smo preko 20 snimaka gde su stručnjaci, radiolozi morali olovkom da ukazuju (na snimku) gde se nalaze moždani udari i da je između 2013. i 2017. godine, imao najmanje 20 novih udara. Nadamo se da sud to neće ignorisati. I on očekuje da će ga pustiti, jer je to bukvalno ono što će mu spasiti život - navodi on.

Ana Mladić se, prema zvaničnoj verziji, ubila 24. marta 1994 godine.

Komentari (6)

sasa

27.02.2018 00:34

ubica je zatim ozenio pevacicu

danilo adzovic

27.02.2018 00:58

@sasa - kako vama tako i nama g.generale poznato je da je ubica vas licni poklon pistolj tetetajac svojoj kcekri.

mira golub

27.02.2018 01:17

@sasa - svima je poznato vas pistolj generale je ubica.cuveni lekar nas patolog g.stankovic vrsio je obdukciju lesa.danas zasto ne reci javno neznalice optuzuju Pokojnog g.raznatovica sto je besmislica.znamo zelje pordice mladic sramota do koske zarad samoubistva herojeve kci ali istina ma kako im zalosno zvucalo.

Onaj odozgo

27.02.2018 09:08

@keja - Kejo, imas li ti svoju decu?

Milun

27.02.2018 09:38

@keja - Će tebi uzeti sve voljeno, budi siguran