Dostojanstveno: Ispraćaj Kastra
Tanjug AP
Dostojanstveno: Ispraćaj Kastra

Tanjug AP

Dostojanstveno: Ispraćaj Kastra , Foto: Tanjug AP

On je ekskluzivno za „Alo!“ preneo svoje impresije rekavši da je „komandant ispraćen dostojanstveno i ne bez prkosa“.

- Prisustvovao sam ispraćaju velikog čoveka za kim je Kuba iskreno žalila. Sa Kubancima su tugovali i ljudi iz celog sveta. Svi kojima je sloboda najviša vrednost osećali su veliki gubitak. Zahvalan sam što sam bio deo istorije i što se moja zemlja još jednom svrstala na stranu slobodnih naroda.

Svuda slike omiljenog vođe

Tanjug AP

Svuda slike omiljenog vođe, Foto: Tanjug AP

Srbija je svuda bila toplo pozdravljena i telegrami saučešća premijera Vučica i predsednika Nikolića bili su čitani u svim vestima. Na javnim zgradama su zastave Kube bile na pola koplja, ali su i domovi Kubanaca bili u slikama Fidela i zastavama Kube. Kuba je žalila iskreno i bez naređenja, milion Kubanaca u Havani, baš kao i milioni poređani uz put kuda je prema poslednjm počivalištu prolazila urna komandanta, uzvikivali su: „Ja sam Fidel“ - preneo nam je Vulin.

Narod klicao:  „I ja sam Fidel“

Tanjug AP

Narod klicao: „I ja sam Fidel“, Foto: Tanjug AP

Povorka sa Kastrovim posmrtnim ostacima probijala se kroz masu od više hiljada Kubanaca koji su izašli na ulice da se oproste od svog lidera. Iz mase su se čuli uzvici „živeo Fidel“ i reči nacionalne himne, dok se vozilo sa urnom kretalo ka groblju Santa Ifigenija, gde je Kastro sahranjen, nedaleko od mauzoleja u kojem počiva Hoze Martin, heroj borbe za kubansku nezavisnost iz 19. veka. U trenutku kada je povorka stigla na groblje, u Santjagu je ispaljen 21 plotun u Fidelovu čast.

Na strani slobodnih  naroda: Vulin

M. Đoković

Na strani slobodnih naroda: Vulin, Foto: M. Đoković

Komentari (8)

tomi

05.12.2016 07:26

i narod srbije ce biti zahvalan,kad tebe ispratimo.

XXL

05.12.2016 11:18

@tomi - Brate nisi nam ostavio mesta za komentar - rek'o si sve. Pozz.

Crno bez imalo belog

05.12.2016 08:30

Jako me zanima ko je od nasih politicara daltonista?Potpuni ili delimicni!Ta greska,u dobroj meri odredjuje prirodu coveka i njegov pogled na ljude i dogadjaje!Vulin je sigurno daltonista i to totalan!Crno beli svet je i na njemu i u njemu.

sale

05.12.2016 13:27

Jeste ispratio si ga ali smo mi gradjani Srbije finansirali tvoje putesestvije znaci na nas racun a to je lako , bio bi faca koja nikad i neces biti da si sam izvadio kintu iz djepa i platio kartu i ostale troskove do Kube i na njoj. Ali grebatora ce uvek biti i bice a ti si definitivno jedan od njih .

Gladni srbi

05.12.2016 21:10

Mi smo ovoj njuski platili nedelju dana turizma na KUbi

gladna baba

06.12.2016 03:17

@Gladni srbi - NE SAMO NJEMU VEC CITAVOJ DELEGACIJI ,MOLIM VAS OBJAVITE TROSKOVE KOLIKO NAS JE TO KOSTALO

Seka

06.12.2016 03:19

OVAJ VULIN IZGLEDA KAO POSLEDICA ZIKE VRUSA,MORA DA MU JE MAMA PRELEZALA

Paja

06.12.2016 19:31

Pod hitno da vasi novinari istraze spisak svih lica koji su putovali na Kubu, po kom osnovu i koliko je sve to kostalo. Ovo ne moze i ne sme tek tako da prodje!!! Ako gradjani Srbije i ovo dozvole onda smo mi totalni debosi.