Aleksandar Vučić
Alo!/Masanori Jošida
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen

Posle sednice predsednik Vučić se obratio medijima.

Predsednik je na početku obraćanja rekao da se malopre čuo sa Markom Đurićem koji je na putu za Beograd. Predsednik je rekao da će Đurić biti primljen u neku od ustanova zbog zdravstvenih problema.

Predsednik Srbije pozvao je večeras Srpsku listu da hladne glave razmisli o tome da li će ili ne ostati u albanskoj vladi u Prištini, ali i poručio da je, što se nastavka dijaloga tiče, besmisleno o tome danas govoriti.

- Došao sam da vas upoznam sa brutalnom provokacijom koju su prištinske vlasti danas sprovele na Kosovu i Metohji. Mediji su izveštavali da Đurić nije pušten na Kosovo jer nije poštovao procedure. Petak mart 23. u 9:44 minuta prepodne, dakle to je 75 sati pre nego što će se odigrati događaj na KiM, Kancelarija za KiM u skladu sa procedurom koja je uvek do sada poštovana obaveštava organe na Kosovu da će Marko Đurić u tom i tom automobilu sa vozačem, doći na Kosovo. Ja da sam podneo zahtev za odlazak na Kosovo morali bi da mi izdaju 72 sata ranije, za Marka Đurića je dovoljno samo 24. Mi nikakve dozvole ne tražimo od njih mi njih obaveštavamo. Takav je sporazum postignut - rekao je predsednik Vučić.

 - Da pojasnimo, Marko Đurić je u skladu sa sporazumom koji imamo sa Prištinom tri puta ranije obavestio o dolasku na KiM - rekao je Vučić i dodao:

Aleksandar Vučić

Alo!/Masanori Jošida

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Odgovor Prištine stiže 25. marta pred ponoć u 23.02, kažu "zato štio nije na vreme podneto mi nismo u stanju da odgovorimo pozitivno na vaš zahtev". Mart 26. u 12:13 gde mi govorimo da ćemo u skladu sa pravom postupiti i da će posetiti Kosovo i Metohiju i molimo ih da ne pokušavaju da izazovu korake kojima će da eskaliraju ionako tešku situaciju između Beograda i Prištine. Večeras, Badžet Pacoli, saopštava da Đuriću i Vulinu nije dozvoljen ulaz na Kosovo zato što podstiču mržnju. Postavlja se pitanje je li banditska država pomislila da može da uvede verbalni delikt? Pa to bi bilo svetsko čudo - rekao je Vučić.

Predsednik je potom naveo da su se Đurić i Selaković pojavili na Kosovu i da su pre toga stizale informacije da su se specijalne jedinice nepstojeće države Kosovo pošle da pokažu kako su u stanju da zauzmu sever srpke pokrajine. 

- Tu je počinjeno više teških dela i očekujem od tužilaštva za organizovani kriminal da preduzme sve što treba - dodao je predsednik.

Vučić je rekao da je suština onog što se danas dogodilo da su teroristi obučeni u policijske uniforme upali na miran skup srpskih građana u okviru unutrašnjeg dijaloga o kosovskom problemu, i pokušali da pokažu da su u stanju da zauzmu sever srpske pokrajine.

 - To su uradili uz direktnu podršku "Euleksa". To je isti onaj "Euleks" koji nije zainteresovan da se uključi u istragu ubistva Olivera Ivanović - rekao je predsednik.

 - Ti bedni teroristi uhvatili su Marka Đurića, vukli ga po prištinskim ulicama. Mi preko toga nećemo da pređemo! Svi koji su uticali na otmicu Marka Đurića, odgovaraće pred srpskim organima! - rekao je Vučić i pozvao sve građane da budu mirni i spokojni.

 

Aleksandar Vučić

Alo!/Masanori Jošida

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Dok su, dodao je, nama istovremeno govorili da ostanemo mirni...: "nemojte da šaljete vojsku i policiju", a u međvremenu preduzimaju akciju u kojoj "ta teroristička banda upada u severnu Mitrovicu, bacaju šok bombe, počinju da tuku koga stignu..."

- Dakle, ta banda je upala i ti teroristi su uhapsili Ðurića. Zašto? Jer im je tri puta u skladu sa sporazumom pisao pismo - rekao je Vučić.

Dodao je da će narednih dana pokazati javnosti sve snimke terora, navodeći da se "ta banda terorista nakon svega slikala, mnogo su jaki, s dugim cevima na goloruki narod".

Onda su ga još izveli u centar Prištine da ga ponize do kraja, a ponizili su, kaže, samo sebe "i to ne znaju".

 - Njih 50 bednih terorista vuklo ga je preko ulica dok su drugi zviždali - naveo je Vučić, i poručio: "Mi preko toga nećemo preći".

Ubuduće sve odluke na drugim postulatima, Vučić sit laži

Predsednik Srbije pozvao je večeras Srpsku listu da "hladne glave" razmisle o tome da li će ili neće ostati u albanskoj vladi u Prištini, ali i poručio da je, što se nastavka dijaloga tiče, besmisleno o tome danas govoriti.

Vučić je u obraćanju novinarima rekao da će i odluke oko nastavka dijaloga donositi hladne glave, ali će svi postulati, kaže, ubuduće biti drugačiji.

"Lažu nedvosmisleno kada govore o ZSO, kao i oni koji ih podržavaju", rekao je Vučić.

Njihov plan je, kaže, da ZSO bude kao NVO i da kažu da nije u skladu sa njihovim ustavom.

"Baš nas briga za njihov ustav", poručio je Vucicć.

Vučić je rekao da je ovo danas bio veliki nauk za nas i da je Srbija reagovala bez i jedne teške reči.

"Osim što ćemo od sada stvari da nazivamo pravim imenom", rekao je Vučić.

On je kazao da država neće da odlučuje u ime srpskog naroda na KiM i savetovao im da hladne glave odlučuju o ostanku u kosovskoj vladi.

Vučić ističe da će nastaviti hladne glave da razgovaraju, ali da će "postulati i polazne osnove da budu drugačije".

Prema njegovim rečima, albanski teroristi su hteli da pokažu moć i da imaju podršku zapadnih sila i uspeli su da pokažu i jedno i drugo.

"A, mi ćemo tiho da pokažemo da umemo da sačuvamo svoj narod na KiM, koji treba da bude spokojan i miran", kazao je Vučić i poručio da država Srbija neće dozvoliti da srpski narod na KiM bude proteran sa svojih ognjišta.

Kaže da će rukovodstvo Srbije nastaviti da radi svoj posao kao i do sada.

Vučić je napomenuo da je Srbija sa svoje strane ispunila sve odredbe Briselskog sporazuma i da će vreme pokazati da će se čekati još godinama da Albanci ispune svoje obaveze i formiraju ZSO.

"Sit sam laži, ne samo ovde, već i u međunarodnoj zajednici - nemoj da nas obmanjuju po pitanju ZSO", istakao je.

Vučić je još jednom ponovio da je najvažnije da se sačuva hladna glava i stabilnost i zahvalio narodu u srpskim opštinama na KiM što je reagovao hladne glave i pokazao koliko voli svoju zemlju Srbju.

"Mi ćemo biti uz njih, to hoću da poručim", rekao je Vučić.

Vučić: Banditizam bez zakona, što nisu hapsili Selakovića?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ono što se danas dogodilo na Kosovu čist banditizam, i da se to vidi i po tome što je uhapšen Marko Ðurić, ali ne i Nikola Selaković.

"Što nisu uhapsili Nikolu Selakovića? A, što niste uhapsili Selakovića ako poštujete zakone banditske države?", zapitao je Vučić i konstatovao da sve to znači da tamo i nema nikakvih zakona.

"Čisti banditizam" podvukao je.

Kako je rekao, ne sviđa im se Marko Ðurić, zato što je protiv nezavisnosti Kosova i ne pada mu na pamet da to podrži bilo kad.

"A, izgleda i da im se nešto u petak kad je bio sa mnom u Briselu, suprotno onome što ovdašnji mediji pišu, rekao nešto što im se naročito nije dopalo". rekao je predsednik Srbije.

Postavlja se, kaže, pitanje o kavim zakonima govore u Prištini ako ih tako arbitražno vrše.

"Imali su nalog - samo privedite Ðurića i nikog drugog. To je jedini njihov nalog bio da pokažu kako i na koji način mogu da ponižavaju Beograd", istakao je.

"Nije nam lako, pretrpeli smo teške udarce, izdržali smo, izdržaćemo i teže, ali mi ćemo da gledamo političkim sredstvima da vratimo - pa ćemo da vidimo ko će da bude uspešniji", naveo je Vučić.

Čestitamo, "jaki" ste u 29. minutu, al' videćemo kraj na semafor

Vučić je istakao da su se  srpski zvaničnici u pokušaju posete Kosovu i Metohiji danas ponašali apsolutno u skladu sa potpisanim sporazumima, a da je neko drugi "hteo da pokaže da je mnogo jak"

Sa kim Vučić večeras nije hteo da razgovara?

Vučić nije hteo večeras da odgovori na pitanje novinara sa kim je večeras razgovarao povodom hapšenja Marka Ðurića, te da li se čuo sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Lakše bi mi bilo da vam listam listu sa sa kim nisam hteo da se čujem i sa kim neću da razgovaram. Nešto nisam zainteresovan, posle svih njihovih laži", rekao je Vučić.

Ranije večeras predsednik Vučić je, prema Tanjugovim informacijama, razgovarao sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini.

Ona je to kasnije potvrdila na svom tviter nalogu.

"Pustićemo ih da se sile, da misle da su mnogo jaki i pokažu da su uspešno uspeli da pretuku jednog čoveka nenaoružanog, golorukog i inače fizički slabog i nezainteresovanog za bilo šta slično. Tako da čestitamo vam, veliki heroji, mnogo ste snažni i jaki... Polako, tiha voda breg roni, vi znate da da ja volim ono što na semaforu piše na kraju, a ne da li ćes da dobiješ crveni karton i budeš mnogo jak u 29. minutu", poručio je Vučić.

Kako je rekao, poslali su magarce sa dugim cevima da hapse nedužne ljude - koji su dosli da govore o miru i kompromisu.

"I onda kazu - ''jeste videli koliko smo jaki''".

Vučić je ponovio da će svakoga ko je učestvovao u današnjem u napadu srpski organi goniti dok ne budu predati a, kako je rekao, "pitaćemo i Pacolija od kad verbalni delikt uvodi kao razlog za prelazak administrativne linije, jesu to neke nove metode?"

Vučić: Šta možemo da vam damo? Ništa!

Vučić je kratko sa "ma, ne" odgovorio na pitanje novinara postoji li, nakon svega, spremnost albanske strane na kompromis.

"Ma, ne", uzvratio je Vučić.

Kako je rekao na pres konferenciji nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, oni nikad nisu ni bili za kompromis, sve vreme su lagali i samo su čekali da Srbija bude u teškoj situaciji kako bi priznala kosovsku nezavisnost.

"Nema nista od toga", rekao je, a onda porucio Albancima:

"Samo napred, ljudi".

Kaže i kako oni govore da bi nam uzeli i Presevo, Bujanovac i Medveđu, iako u njoj, primetio je, živi tek sedam odsto Albanaca.

To su, dodao je, inače, već pozdravili neki iz opozicije i neke NVO, mada on, kako kaže, ne vidi čemu se oni tu nadaju, a što se Albanaca tiče, navodi kako oni kažu da bi i to uzeli, ali nemaju šta da daju zauzvrat.

"Hvala na informaciji, mi vama imamo još manje nešto da damo. Pogledajte Ustav Srbije, pa vidite šta možemo da vam damo, a ja vam kažem - ništa", poručio je srpski predsednik.

Srbima na severu Kosova poručio je da se drže, da ćemo mir sačuvati, a "oni koji misle da smeju da vas napadnu, ne smeju, bićete sigurni".

Vučić Srbima na KiM: Ne pretimo, ali i ne damo na vas

Srbija je doživela i preživela brojna poniženja, ali nikada nikome neće pretiti - to je naša jasna i nedvosmislena poruka, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ta poruka je jasna, da jasnija ne može biti", istakao je Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik Srbije rekao je da je čuo da trenutno pres konferenciju gledaju ljudi u centru Kosovske Mitrovice, a njih i sve građane na severu južne srpske pokrajine pozvao je da budu mirni i spokojni, jer "albanski teroristi neće moći da preduzmu ništa protiv njih - ni sami, ni zajedno sa zapadnim nalogodavcima".

"Ja sam to danas nedvosmisleno rekao zapadnim partnerima i svima drugima", naglasio je on.

Vučić je poručio i da onaj ko misli da oružjem može da upada bez saglasnosti Srba na sever KiM - krši Briselski sporazum, ugrožava mir i Srbije i ljudi na KiM.

"Srbija to neće dopustiti", rekao je predsednik na pres konferenciji i poručio da će naša zemlja dati sve od sebe da osigura bezbednost za svoje građane i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji.

"Ovo je bio veliki nauk, čekali smo, reagovali mirno i bez jedne reči. A, od sada ćemo stvari uvek nazivati pravim imenom", rekao je Vučić.

Osudio napade na novinare u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Aleksandar Vučić osudio je večeras napad na novinare u Kosovskoj Mitrovici i rekao da su oni koji su ih tukli - to radili uz podršku zapadnih sila.

Vučić je osudio napade na novinarku Radu Komazec iz Republike Srpske, kao i na novinare TV Most i RTS-a u Kosovskoj Mitrovici.

Građani ogorčeni događajima, poruka Vučića smiruje tenzije

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice ogorčeni su i ozlojeđeni zbog hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića i kažu da je incident, u kojem su danas učestvovale jedinice specijalne kosovske policije, za Srbe u južnoj pokrajini jedan od najtežih dana u poslednjih deceniju i po.

Meštanin severnog dela Kosovske Mitrovice Nenad Popović smatra da je poslednji trenutak da se stane na put incidentima koji se, kaže, godinama ponavljaju.

"Ovako se više ne može izdržati. Napadnuti smo sa svih strana, i od Evropske unije i od Albanaca. Poslednji trenutak je da se stane na put ovome, ili da nas sve pobiju ili da nas puste da živimo na miru'', rekao je Popović Tanjugu.

Student Aleksandar Arsenijević kaže da se nikada nije osećao posramljenije kao Srbin.

On je hapšenje Ðurića ocenio presedanom u međunarodnoj politici, navodeći da je direktor Kancelarije za KiM priveden kao ''okoreli bandit".

Arsenijević je večerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića ocenio pozitivnim jer, kaže, treba smiriti tenzije.

''Danas nisu prezali da mučki napadnu i devojke, među povređenima je bilo studenata, jedan kolega astmatičar je teško podneo napad'', naveo je Arsenijević za Tanjug.

 

Komentari (112)

Milana

26.03.2018 21:20

prištinske vlasti su danas pokazale jezivu demokratiju

mihajlo

26.03.2018 21:20

Neshvatljive stvari i za normalnog čoveka!

Jelena

26.03.2018 21:20

Brutalna provokacija, nasilje i bezobrazluk

ljubinko

26.03.2018 21:21

Ocita provokacija i demonstracija sile uz podrsku pojedinih zemalja EU.

Milos

26.03.2018 21:22

Kosovski Albanci ne znaju za drugu vrstu komunikacije, osim nasilja. Ovakvo ponizenje i nepravda mora biti sankcionisana!

Simic

26.03.2018 21:23

Ovo je strašno šta se desilo.

Mara

26.03.2018 21:23

Dokle se vise sprovodi tortura nad Srbima na KiM?

Malina

26.03.2018 21:24

Albanci nastavljaju da budu teroristi, ne mogu dalje od svoje sudbine. Strasno je samo sto ih zapad u tome podrzava... Ali, treba biti dostojanstven.

Nikola

26.03.2018 21:26

Savremeni svete cutis i gledas sta rade neandertalci!!!

Nikica

26.03.2018 21:32

Ovo je njihovo ponizenje jer ovakvo necivilizovano ponasanje terorista je odlika njihove nacije i znak da ne zele mir i stabilnost i da nikada nisu planirali formiranje ZSO.

Cicamaca

26.03.2018 21:33

Marko je u skladu sa potpisanim sporazumom sa Pristinom otišao na Kosovo

miodrag

27.03.2018 07:58

@Cicamaca - Po istom sporazumu je i uhapsen...lose smo se sporazumeli.

Milan

26.03.2018 21:35

Ovakvo nasilje neka služi na čast bandi i njihovim zapadnim mentorima

dada

26.03.2018 21:37

Moraju da odgovaraju!! Ovo je atak na celu Srbiju!

kosta

27.03.2018 01:05

@dada - Ovo je direktan napad na Srbiju i srpski narod na KiM

Nikica

26.03.2018 21:39

Podrska Marku Djuricu i narodu na Kim culi ste predsednika, doneti su vrlo ozbiljni zakljuci hladne i smirene glave.

sloba

27.03.2018 02:43

@Nikica - Prvo Rusiji proteruju diplomate, da ih zavaraju . A onda nama nameste igranku. Ja ne zelim u ovakvu EU Kakav izvoz u EU. Proizvodi za Kinu,Rusiju Tursku I UAE. Mani ove fasiste. Da nije bill Rusa , Jos bi bill pod Hitlerom. Kuc I'm fasizam na vrata , samo polako

ljuba

26.03.2018 21:41

ovo sto se danas desilo je nesto najgore sto je moglo da se desi u ovakvom trenutku nadamo se da ce neko od evropskih zvanicnika obuzdati ovu bandu sa kosova...

Slavica

26.03.2018 21:42

Ovakvim mudrim obracanjem Aleksandar Vucic je pokazao da drzava Srbija apsolutno kontrolise situaciju na Kosovu.

miodrag

27.03.2018 07:56

@Slavica - Kontrola je potpuna i rigorozna.Videli smo sinoc.

sani

26.03.2018 21:42

Treba da odgovara svako ko je podigao pusku danas ali i oni koji su ih poslali

robinhude84

26.03.2018 21:42

Moramo ih izvesti pred lice pravde...

miodrag

27.03.2018 07:55

@robinhude84 - Obavezno...koliko do podne da im se posalju pozivi za sud a ako se neodazovu odmah da dodju da budu uhapseni...e zemljo Srbijo sta si docekala...

Nikodije

26.03.2018 21:43

Ozbiljna drzava ovako reaguje, Srbija od sada pamti i nece zaboravljati to je poruka za sve.

Olivera

26.03.2018 21:44

Brutalno ponasanje i provokacija sa albanske strane!

Kole

26.03.2018 21:45

Albanci su jedno najobičnije pleme. A ni njihovi zapadni štićenici nisu ništa bolji.

Andrea

26.03.2018 21:48

Ovo je strasno! Zlocinci!

Lena

26.03.2018 21:50

Sramota EU i zapadnih zemalja....

Acca

26.03.2018 22:00

Neka si im rekao.

aca

26.03.2018 22:01

Marko Đurić ničim nije izazvao ovo ponižavanje što je danas doživio na Kosovu!?!

Nikola87

26.03.2018 22:01

Predsednik je precizno porucio da ce se izvrsiti potpuna rekapitulaciju svih onih koji su ucestvovali u ovom dogadjaju.

miodrag

27.03.2018 07:53

@Nikola87 - Pravilno bi bilo: Predsednik je rekao da se precizno izvrsi rehabilitacija svih lica koja su ucestvovala u hapsenju...kao sto i bude uvek...

Sanja

26.03.2018 22:04

Izdrzali smo i gore provokacije, moramo biti mudri i strpljivi, jer samo tako cemo pokazati ljudima na KiM da mogu racunati na nas, dok cekamo odgovor i reakciju evropskih zvanicnika na ovakvo surovo terorisanje.

miodrag

27.03.2018 07:51

@Sanja - Aj nabroj nam na brzinu sta si sve to ti izdrzala,Sanja???

Misa

26.03.2018 22:04

Ovo su albanci uradili uz direktnu podršku Euleksa. To je isti onaj Euleks koji nije zainteresovan da se uključi u istragu ubistva Olivera Ivanović

ognjen

26.03.2018 22:05

Žele da ponize Srbiju, zato su uhapsili Đurića.

Jasmina

26.03.2018 22:09

Reakcija medjunarodne zajednice u ovakvom trenutku ne sme izostati. Ceo svet je video ovo zlo koje seje divljacka banda.

Mare

26.03.2018 22:13

Imaju podrsku Amerike, zato se tako bahato i ponasaju.

miodrag

27.03.2018 07:49

@Mare - I mi je imamo,Vucic nedeljno putuje u Ameriku...

mari

26.03.2018 22:18

Moraju odgovarati, podrska Marku.

Natasa81

26.03.2018 22:18

Videli smo kako se ponasa Pristina ali i zvanicnici evropske unije. Kako saradjivati sa narodom koji nema red pravila vec u njemu vlada divljastvo jer oni samo tako znaju da funkcionisu.

Master

26.03.2018 22:22

Podrška Marku! Marko Srbine izdrži!!!

kopaonik 1999

26.03.2018 22:24

Da kao i za Olivera.Dali ce isto takvi odgovarati.Ko zna kada.

sasa

26.03.2018 22:26

Teroristi ne znaju sta je dogovor i sporazum,to je bagra.

smica simic

26.03.2018 22:26

Znamo mi mnogo toga ali nikako da čujemoi da su NATO isto što i SAD, EU, VB, Nemačka, Francuska..., jednao vaskrsli nacizam na nivou sveta.

Sandra

26.03.2018 22:28

Srbija je ispostovala sve pravne akte i sporazume. Nasilnici moraju biti kaznjeni.

dada

26.03.2018 22:29

Ove provokacije su atak na celu Srbiju!

ognjen

26.03.2018 22:33

A sve dirigovano sa zapada.

samanta

26.03.2018 22:38

Gore ne može, ovo je fasizam.

lola

26.03.2018 22:44

Jos jedan niski udarac na celo Srpstvo!

Nik

26.03.2018 22:48

Kad ce odgovarati limburga meseca.

Mile

26.03.2018 22:51

Ovo im neće proći nekažnjeno, neće se Srbija sklanjati jer mi smo sa naše strane čisti.

Kaća

26.03.2018 22:53

Đurić je poštovao protokol!

Magi

26.03.2018 22:56

Pričaju o formiranju ZSO, a već 5 godina ništa po tom pitanju nisu uradili, sada pokušavaju da isprovociraju Srbiju kako bi je optužili da je kriva što nema pomaka.

karanfil

26.03.2018 23:00

Pravda i istina su na nasoj strani,nece ovo divljanje Albanaca proci nekaznjeno

Milos

26.03.2018 23:05

Oce odgovarace svi isto kao sto su odgovarali ovi sa kojima sada pregovaras u briselu taci haradinaj i ostali pusti prazne price i ne lupaj vise.

Nena NS

26.03.2018 23:06

Sramno je ovo ponašanje prema ljudima koji su došli na pregovore ...Ali polako pravo rukovostvo Srbije će uraditi najbolje moguće!Trenutno ne treba donositi ishitrene odluke,samo mudre!

Ana

26.03.2018 23:08

I treba odgovorni da odgovaraju!

Milan

26.03.2018 23:19

Teroristi obučeni u policijske uniforme upali su na miran skup građana da pokažu da su u stanju da zauzmu sever srpske pokrajine, ali to im neće poći za rukom!

ime

26.03.2018 23:20

Albanci su se ovim potezom zeznuli žestoko, za sada je bitno da je sa Đurićem u redu.

Nikolina

26.03.2018 23:38

Očigledno da je Albancima američka i evropska podrška dala krila, ali su mnogo uzleteli, a ko visoko leti, nisko pada.

Nemanja

26.03.2018 23:40

Joj Boze da li da se smejem ili da placem od muke. Pa ko ce bre odgovarati, jel isto kao i Haradinaj poznati koljac srba, ili mozda ubice Ivanovina, a da to je bilo pre dva meseca nije vise aktuelna tema, bitno da ste francuzima koji su istog tog Haradinaja teroristu pustili na slobodu dali aerodrom na 25 godina. E moja zemljo, e moj narode naivni, igraju se sa nama kao sa decom u vrticu, nismo bolje ni zasluzili.

miodrag

27.03.2018 07:46

@Nemanja - Ma jok,čini ti se...da su sve ono u Beogradu ucinili vec bi imali usmeno i pismeno izvinjenje i placene dnevnice za nocni rad...samo napredno.

Milan

26.03.2018 23:50

Predsednik Vučić je reagovao bez i jedne teške reči i savetovao je srbe sa KiM, da hladne glave odlučuju o ostanku u kosovskim institucijama!

Majkan

26.03.2018 23:56

Odlucan i ostar stav naseg predsednika, kakav i treba da bude u ovakvoj situaciji i odluka da se preduzmu konkretne mere protiv terorista.

miki

26.03.2018 23:57

Ovakav akt je direktno uperen protiv Srba, nemoguce je pregovarati sa nasilnim i nerazumnim ljudima, kada kompromis i dijalog za njih predstavljaju mrtvo slovo na papiru. Ocigledna je velika podrska SAD vlastima u Pristini, sto ugrozava normalizaciju odnosa.

saki

27.03.2018 00:13

Cekamo reakciju EU, ne bi trebalo da EU cuti.Ovakvo ponasanje ne moze tek tako da prodje.

miodrag

27.03.2018 07:43

@saki - Ne ćute...odobravaju.

Lejla

27.03.2018 00:26

Za ovakav teror..moraju da se nose sa ozbiljnom kaznom!!

LUka

27.03.2018 00:40

Zaista sramno ponasanje pPristine, ovo je narusavanje svega dogovorenog..... Nasiljem nista nece postici

aca

27.03.2018 00:46

Provokacije su im strasne.Vucic je covek za razliku od njih i nikada se nebi tako ponasao prema njihovom narodu.

miodrag

27.03.2018 07:42

@aca - Nema ni potrebe...on hapsi nas za 5000din neplacene saobracajne kazne a za 1200din neplacenog parkiranja salje privatne izvrsitelje...njemu je i ovde hapsenja preko glave...

Sima

27.03.2018 00:47

Ove bandite sto pre privesti da odgovaraju ovo je sramota

Seka77

27.03.2018 01:01

Sramota. To su i hteli, da nas osujete i osramote, da pokažu da im nije ni do kakvih dogovora, oni rade po planu koji podržavaju zapadni lobisti, ali moraće da odgovaraju za to.

kiki

27.03.2018 02:28

Ovo je jedna velika sramota za Albaniju i njihovo ponasanje i svako treba da bude kaznjen za ovu otmicu.

senad

27.03.2018 05:11

Ne pregovara se sa teroristima.

ana

27.03.2018 07:16

Situacija je krajnje ozbiljna

Cokaa

27.03.2018 07:23

Tako i treba da bude!Ovaj slucaj ne sme proci nekaznjeno!

ana

27.03.2018 07:29

Hvala svetskim mocnicima sto nas na silu teraju da priznamo Kosovo.

ceca

27.03.2018 07:32

sramotan,teroristički čin kojim su demonstrirali kako se ponašaju prema golorukom srpskom narodu

ceca

27.03.2018 07:32

Ma kakvi pregovori,,nisam za nasilje,ali postaviti vojsku po osnovu rezolucije ,cisto da stoje tu...pa da vidimo sta dalje!

maki

27.03.2018 07:58

Ovaj slucaj ne sme da prodje ne kaznjeno.

miodrag

27.03.2018 14:01

@maki - Ti ces ih kazniti???

Milica

27.03.2018 08:04

Ove divljake treba sankcionisati zbog ovog divljackog ponasanja.

mala

27.03.2018 08:06

Albanci su juce pljunuli na sve nas.

Mile

27.03.2018 08:11

Albanci samo provociraju i ucenjuju, to jedino znaju

sofija

27.03.2018 08:18

Oni nas dugo vec provociraju. Ovo je samo kulminacija!

Mladen

27.03.2018 13:35

@sofija - Ovo nije prvi a ni poslednji put.

Marijana

27.03.2018 08:22

Tako i treba da bude!Ovaj slucaj ne sme proci nekaznjeno! Situacija je krajnje ozbiljna.

Maa

27.03.2018 08:29

Oce uhapsice ih limburga meseca.

nikolina

27.03.2018 08:48

Albanci znaju samo da demonstriraju silu! Sramota! Uz Marka smo!

Katarina

27.03.2018 08:49

Srbijo, ne daj se, cilj Albanije je da te uruši.

Vladanka

27.03.2018 08:49

Provokacija, nego sta. Treba ostati miran sad, ali moramo naci neki nacin da sredimo situaciju, tacnije da Pristina bude kaznjena za ovo izivljavanje nad nasim zvanicnicima.

Mladen

27.03.2018 13:34

@Vladanka - Međunarodna zajednica je ovome doprinela svojim duplim standardima ako sada ne preduzme konkretne mere po pitanju agresije Prištine celokupni pregovori se dovode u pitanje.

Saška82

27.03.2018 23:20

@Vladanka - Nisam čula do sada neke osude zapadnoevropskih država za ovakvo ponašanje albanaca..

Lara

27.03.2018 09:09

ovaj sramni čin ne sme da prođe nekažnjeno

Daca

27.03.2018 09:12

Albanci su juce sa svojim saveznicima pljunuli na Srbe, mir i stabilnost kao i na Briselski sporazum.

Miki

27.03.2018 09:15

Srbija se ne predaje lako.

bob

27.03.2018 10:20

Za dve, najkasnije dve i po godine.

Olivera

27.03.2018 11:53

Naravno da treba da odgovaraju! Svi do jednog!

Sredoje

27.03.2018 13:51

@Olivera - Naravno da treba da odgovaraju, ali tek sad treba pojačati dijalog! Mi nismo oni da reagujemo na isti način!

Mladen

27.03.2018 13:33

Ako Priština sprovodi svoje "propise" ne vidim razlog zašto da se ne podigne optužnica i pokrene postupak pred nadležnim organima Srbije u skladu sa našom regulativom.

Sredoje

27.03.2018 13:46

Naravno da su ponizili sebe. Nisu ni svesni koliko.

Ljubomir

27.03.2018 15:50

Bravo Vucko,odredi sudiju i kazi koliko da ih odrapi,da im vise ne padne napamet da ikoga hapse.Treba im pokazati ko ima vlast na Kosovu.

Tina33

27.03.2018 17:54

Stvarno su umislili da su bogovi, da im se moze sve. Zaista se nadam da ce im Evropa stati na put. I gde je sad ta Amerika da osudi ovaj vandalizam? Ili je to rezervisano samo za Srbiju....

Tina33

27.03.2018 17:55

Tako brutalno uhapsiti visokog drzavnika jedne drzave, koji nikad nije naudio nijednom coveku na Kosovu. I povrediti tolike ljude. Zaista, vise covek ne zna sta da iskomentarise na sve ovo...

uki

27.03.2018 18:04

Naravno da trebaju svi izvrsioci brutalnog nasilja da odgovaraju

Beatris

27.03.2018 18:26

Treba kazniti sve teroriste koji su učestvovali u ovoj otmici. Demonstriraju silu Zapada.

Beatris

27.03.2018 18:31

Srbin koji brani svoje ognjište ne može biti ponižen. Ovo demonstriranje sile Zapada je njihovo poniženje, jer se kite tuđim perjem.

Saška82

27.03.2018 23:18

Ovakvo ponašanje je za osudu. Dokle više? Gde je granica?

uki

27.03.2018 23:36

Treba ih uhapsiti i suditi i pokazati siptarima kako to radi civilizovana drzava

Lemi

28.03.2018 00:19

Samo mirnim putem resavati, a sve odgovorne pred lice pravde pa da vidimo da li ce ponoviti nesto slicno.