PREMIJER OBJAŠNJAVA Vučić: Treba da se dičimo sporazumom sa NATO!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji potrebna saradnja sa NATO, te da samo oni koji bi zemlju da vrate u 17. vek smatraju da je to nepotrebno.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Profimedia

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa PUPS-om, poručio: "Nemojte vi koji ste doneli te sporazume da dajete pridike!".

Kako je naveo, o sporazumu s NATO rešio je da odgovori svima koji su poslednjih dana imali primedbe na taj sporazum, istakavši da je naša politika jasna, a to je da hoćemo da budemo nezavisna suverena zemlja koja hoće da sarađuje i sa NATO i Ruskom Federacijom.

"Ovaj sporazum se primenjuje na pripadnike strranih oružanih snaga i prvi put Republika Srbija obezbeđuje sebi prava koja je pre mnogo
godina Alijansa dala svojim članicama, da kad idemo preko teritorije neke zemlje u Liban ili gde već, ne plaćamo dažbine već prolaze isto tako kao i drugi kod nas", objasnio je Vučić dodajući da je to sve ono što nismo imali a danas imamo.

"Ovaj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj", dodao je i primetio da time valjda treba da se dičimo, a ne da obmanjujemo i pogrešno informišemo narod, kako to, rekao je, čine neki.

"Valjda je to veliki korak i napredak u odnosu na ranije sporazume koje su potpisali predstavnici vlasti 2005. i 2006. godine", naveo je premijer i poručio da je veoma ponosan na taj sporazum.

Premijer je pokazao novinarima dokument potpisan sa Vladom SAD iz 2006. godine koji je potpisao tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić a na osnovu odluke koju je donela vlada u kojoj je bio DŠ.

Tim sporazumom dogovoreno je da oružane snage SAD, civilno osoblje i partneri SAD dobiju diplomatski imunitet, pravo na nošenje oružja i uniforme bez prava pregleda i inspekcijskog nadzora, da budu oslobođeni plaćanja poreza, carina, taksi i sličnih dažbina koje se primenjuju u Srbiji.

"Taj sporazum je 31. avgusta 2006. u Vašingtonu potpisao Boris Tadić, uz ovlašćenje vlade u kojoj je većinu predstavlja DŠ koja nam danas soli pamet", rekao je Vučić.

 

 • Korisnik: dragan
  21/02/2016 - 19:45
  Dobro je za vas koji nameravate da vladate kao tito =ali mislim da dalje nece moci ako ste gledali film ko to tamo peva.
 • Korisnik: nina
  20/02/2016 - 18:51
  cega se normalan stidi ,time se olos dici !
 • Korisnik: marko
  20/02/2016 - 18:38
  "Blago"Srbiji i Srbima što te imaju, ako potraješ verovatno Srbi i Srbija neće preživeti.
 • Korisnik: Mandrak
  20/02/2016 - 14:25
  Čega se pametan stidi - budala se diči.
  • Ratni veteran @Mandrak
   20/02/2016 - 15:29
   Svaka ti čast, preduhitrio si me u poslovici. Slažem se u potpunosti.
 • Korisnik: Alfa
  20/02/2016 - 12:48
  Gori si, od najgorih!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi