Slavina Česma Voda
Shutterstock
Voda Pranje ruku Kiša
Voda Pranje ruku Kiša, Foto: Shutterstock

Od juče, zbog velike koncentracije nitrata, odlukom Republičke sanitarne inspekcije voda može da se koristi samo za održavanje higijene.

Gradom danas kruži sedam cisterni koje će biti postavljene na ukupno 35 lokacija na po dva sata, a biće obezbeđeni i dodatni bidoni sa vodom za zdravstvene ustanove.

Voda za piće Pitka Cisterna Flaše za vodu Nestašica vode Vrućina
Voda za piće, Foto: Milorad Milanković

Obezbeđene su i dve cisterne koje će služiti za dopunu polietilenskih rezervoara i za dopunu cisterni, preneo je Bumradio93.
Nadležni iz lokalnog vodovoda su juče saopštili da nije bilo prupusta u radu već da je "na kvalitet vode za piće uticala suša koja je trajala 40 dana i nizak nivo Velike Morave".

Takođe, problem je i sa vađenjem šljunka, rekao je direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Saša Valjarević, preneo je portal eBraničevo.

Veći deo Vranja jutros je ostao bez vode zbog havarije na delu cevovoda, a nadležni očekuju da će do 13 sati problem biti rešen.

Bez vode su potrošači koji se napajaju iz rezervoara druge visinske zone kao i meštani sela Dubnica i Bunuševac, objavljeno je na sajtu grada.

Naselja Ogledna Stanica, Gornji Asambair, Odzinka, Gornja Čaršija, kao i soliteri A, B, C i D u centru grada takođe nemaju vodu.

Prema rečima nadležnih u JP Vodovod, ekipe su na terenu i očekuje se da havarija bude sanirana do 13 sati.