Ljubimac: Boris Tadić
Petar Dimitrijević
Boris Tadić
Boris Tadić , Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ova histerična i primitivna reakcija pojedinih predstavnika vlasti samo je iskaz straha od preuzimanja odgovornosti za svoje odluke u vezi sa Kosovom", rekao je Tadić za časopis "Nedeljnik".

Bivši predsednik Srbije naveo je da Kostić kao intelektualac s vrhunskim naučnim delom iza sebe, s pravom smatra da predsednik SANU ne sme da ostane nem na izazove ovog društva.

"Po mom mišljenju, on samo konstatuje faktičko stanje, do kog je dovela ova vlast i za koje je ova vlast odgovorna. Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, uspostavlja se vladavina pravnog sistema Republike Kosovo na čitavoj teritoriji KiM i Kostićev zaključak u odnosu na takvu realnost je legitiman", ocenio je Tadić.

Vladimir Kostić
Vladimir Kostić, Foto: Dalibor Danilović

 

Prema njegovim rečima, iako je Briselski sporazum u trenutku potpisivanja bio posledica političke nužnosti, građanima Srbije treba otvoreno reći kakve su faktičke posledice takvog sporazuma.

"Upravo o tome govori Kostić umesto predstavnika vlasti, koja bi trebalo da mu bude zahvalna, a ne da ga brutalno napada. Što se mene tiče, esencijalno pitanje srpskih nacionalnih interesa na Kosovu jeste pitanje identiteta i ljudskih prava građana srpske nacionalnosti i za mene je to pitanje važnije i od pitanja granica", izjavio je lider SDS-a.

Komentari (5)

zeljko

22.10.2015 11:56

Bruko jedna, bolje da ćutiš. Uništio si demokratski front bežanjem kao pacov prvi sa broda i to pred izbore.... Sada deliš lekcije, misliš da Ti još iko veruje.....manekenu....

Filip

22.10.2015 11:58

Akademik je mogao svoje misljenje da iskaze sa punim pravom, ali kao obican gradjanin u svojoj kuci a ne u SANU>

demokrate

22.10.2015 13:05

Demokratski su nam unistili i rasprodali zemlju, pa su sad svi krivi osim njih

aman vise radi nesto

22.10.2015 13:14

ZA ovog PORODICNOG COVEKA, aman vise okani se kritikovanja napora u trenutnoj situaciji. Ti mora da si neki tezak lopov, osujecen u lopovluku otkako su pale demokrate, kad si tako drcan prema trenutnoj vlasti. Dal si placen da ih stalno prozivas. Makar se potrudi i malo opismeni, komentari su ti totalno nepismeni /

LEO

22.10.2015 18:29

Unisitio si buducnost ovog naroda i ti nekom drzis pridike i kazes da je ispravno se odreci kosova pa gde ce ti dusa. Ti i tvoji satrapi kojima si sluzio ste od ovog naroda otimali krali brisali identitet i gurali ga na dno Evrope ali kada se ukaze na to uvek je nekjo drugi kriv demokrate su nas od 2000 demokratski ojadile a sto je najgore niko nije odgovarao jer i oni koji nasledise vlast znaju da ce i sami da opustose Srbiju vrana vrani oci ne vadi