Ana Brnabić
Tanjug/Sava Radovanović 19-07-20
Ana Brnabić

Tanjug/Sava Radovanović 19-07-20

Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Gardijan" navodi da "ova 41-godišnjakinja, koja "nikada nije bila u nekoj političkoj stranci", nije više nepoznata i radi na promeni imidža Beograda.

Gardijan slikovati konstatuje da je njeno postavljanje za predsednicu vlade bilo "praćeno zvukom probijanja staklenih tavanica svuda oko nje".

Britanski list naglašava da ona "nije prva žena koja je preuzela tu ulogu, već je Brnabićeva i gej osoba i došla je do visoke funkcije, iako nije u nekoj političkoj stranci".

"Srbija se menja i to brzo, može da se kaže da sam ja deo te promene, ali ne želim da budem označena kao 'gej premijerka Srbije'.

Poruka koju treba da pošaljemo jeste poruka koja se odnosi na sposobnost, profesionalizam i pouzdanost", kazala je Brnabićeva.

"Gardijan" navodi da je ona "posvećena promeni imena i realnosti Srbije" i da "radi iscrpljujuće sa velikim mladim timom na administrativnim reformama u sklopu priprema za članstvo u EU koje treba da usledi na kraju".

"Mi smo zemlja koja nema vremena za gubljenje", rekla je srpska premijerka.

Komentari (3)

Тртрћко

28.07.2017 20:57

Пуно ми је срце љубави према животу када овако стар прочитам прелепе речи нашега премијера.Толико сам одушевљен да од узбуђавања сан ми не долази.Седим на тераси а ноћ чини ми се да скоро вако није била лепа.Србија иде брзо на боље!Боже драги знао сам да преко Ане нам шаљеш таке прелепе речи.Ево,сва ми се јежа накожила!

Aki

29.07.2017 00:54

@Тртрћко - I ona ce jednog dana i to uskoro u zatvor sa njenim sefom i svima onima koji su pljackali i dalje pljackaju drzavnu imovinu i poklanjaju ono sto su generacije stvarale i za sta je narod ginuo..odgovarace svi oni koji su bili u paktu sa djavolom i odgovarace svi koji i dalje ovom napacenom narodu nanosi zlo i stetu..

u majcinu

29.07.2017 13:18

Nije ona vec ono. Svako brine o svojoj drzavi a o Srbiji nema ko, ma ima dobronamjerni ono Hrvat sa mrkim pogledom.