Sneg,zima
Profimedia
Sneg,zima

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Na putevima, uključujući i deonicu autoputa Beograd - Niš kroz Pomoravlje, nema snega, ali ima puno vode, pa i slabe magle.

Slaba kiša pada i u gradskim delovima Jagodine, Ćuprije i Paraćina.

 

Sneg je vlažan, povremeno pada krupan, pa sitan, topi se i ima ga oko dva do pet centimetara, preneli su Tanjugu stanovnici ovog dela Pomoravskog okruga.

Toplica Stojadinović, iz sela Stubica u opštini Paraćin, rekao je Tanjugu da je juče terao ovce na pašu, ali danas ne može zbog snega, mada nije visok.

Stubica je udaljena od Paraćina 17 kilometara i nalazi se na nadmorskoj visini od oko 300 metara.

Od noćas, od prvog snega, bele se vrhovi i padine Juhora, Beljanice i Crnog vrha, u ovom delu Srbije.

Prvi sneg iznenadio vranjske putare

Susnežica, snežni pokrivač visine od pet do 10 centimetara i temperature od četiri stepena otežale su saobaraćaj u na pojedinim putnim pravcima na teritoriji grada Vranja.

Zbog neočišćenog puta prema Vlasu i drugim selima poljaničkog kraja, dva autobusa preduzeća “Kavim jedinstvo” do 11 časova nisu mogli da prevoze putnike. Jedan autobus iz Vranja nije mogao prema Poljanic dalje od obližnjeg srednjevekovnog utvrđenja Kale.

Zbog zavejanog i klizavog puta autobus iz Vranja stao je kod sela Nesvrta prema Krivoj Feji. Tek kada su ekipe službe održavanja raščistile puteve, saorbaćaj je na svim pravcima normalizovan oko 12 časova.

Saobraćaj se bez većih teškoća odvijao od Sudulice prema Vlasinskom jezeru,Crnoj Travi i Bosilegradu.

Sneg otežava saobraćaj u regionu

Saobraćaj u BiH se odvija sporije u zapadnim i centralnim delovima zemlje.

Vozačima se zbog padavina savetuje opreznija vožnja, dok je najavljena i pojava poledice zbog niskih temperatura, prenosi Fena.

Hrvatski autoklub (HAK) saopštio je da su zimski uslovi na autoputu Rijeka - Zagreb ukinuti, ali je deonica od Kikovice do Delnice zbog snažnog vetra otvorena samo za putničke automobile, prenosi Hina.

Jutros u 7 sati najviše snega bilo je na Sljemenu, gde ga je napadalo 18 centimetara, ali na Zavižanu, u Delnicama, Pargu pored Čabra, Plitvičkim jezerima, Crnom Lugu i Otočcu.

 

Komentari (4)

Šojke

27.11.2017 12:18

Toplice nisi valjda ušao u zimu bez sena?

kata

27.11.2017 12:27

Da li ce sledeci put da upotrebi kuhinjski noz? Ova maloletnica ne zna granice u povredjivanju drugih.

Pera Detlic

27.11.2017 15:16

Auuu kao i svake godine

Srbin

27.11.2017 15:27

Bas me cudi da ovce ne mogu da pasu po snegu ???!!!