ĐURIĆ TVRDI Priština želi da prisluškuje naše telefone

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su predstavnici kosovskih Albanaca na poslednjoj rundi razgovora u Briselu neuspešno pokušali da izdejstvuju pristup sistemu “Telekoma Srbija”, što bi im omogućilo da prisluškuju telefone građana širom Srbije.

Marko Đurić
Marko Đurić, Foto: Mitar Mitrović

Đurić je u intervjuu TV “Most” u Zvečanu rekao da zahtev Albanaca da imaju pristup “Telekomu Srbija” nije prošao i da je u vezi sa tim stav Srbije naišao na razumevanje posrednika u razgovorima.

“- Oni su tražili pristup sistemu 'Telekoma Srbija', nešto što bi omogućilo da se ugrozi bezbednost, da mogu da prisluškuju naše telefone na legalan način. Ja ne sumnjam da postoje oni koji nelegalno pokušavaju da prisluškuju telefone građana na ovom području, pošto znamo da ovde deluju različite bezbednosne i parabezbednosne strukture. Želeli su to da obezbede, ne samo za Kosmet, nego i za centralnu Srbiju” - naglasio je Đurić.

Naravno tako nešto nije bilo moguće ni razmatrati, kazao je direktor Vladine Kancelarije za KiM, podsetivši da su Albanci na poslednjoj rundi razgovora o telekomunikacijama želeli da imovinu “Telekoma Srbija” prepišu na kosovskog telekomunikacionog operatera “i nama rentiraju našu opremu”.

Na taj način, rekao je Đurić, Albanci su želeli da naprave presedan i tako nešto kasnije kopiraju na Trepču, Brezovicu i druga srpska dobra koja žele da prisvoje.

Kazao je da ipak postoji dosta toga oko čega su približeni stavovi Beograda i Prištine o telekomunikacijama, navodeći u tom pravcu da će “Telekom Srbija” biti registrovan za celu teritoriju KiM.

Takodje, kazao je Đurić, tarife će ostati iste i u budućnosti se neće koristiti neki posebni pozivni brojevi za komunikaciju sa drugim delovima Srbije i slično, dakle numeracija ostaje i u budućnosti ista, o čemu su, kako je naveo, rešenja pronašli eksperti.

 • Korisnik: Сава Прокоповић из Ритопека
  18/08/2016 - 21:43
  Да ли то значи, да ће Србија да шипцима позивни број, а шипци неће нас прислушкивати.
  • srboljub @Сава Прокоповић из Ритопека
   19/08/2016 - 00:00
   prisluskuje beograd svako jer srbije nema sto pregovarate sa nepreteljima sto netrazite pomoc da se odbranite od tacija
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs