Članovi tima Čapekoense
Profimedia
Članovi tima Čapekoense

Profimedia

Članovi tima Šapekoense, Foto: Profimedia

Avion u kojem su bili fudbaleri tima Šapekoense iz Brazila pao je u oblast La Union u Kolumbiji, a sa mesta nesreće evakuisano je najmanje 10 povređenih, ali je prema prvim informacijama preživelo samo šestoro. Među njima su četvorica fudbalera, jedna stjuardesa i jedan novinar. U međuvremenu, jedan fudbaler je preminuo u bolnici.

Pad su preživeli: fudbaleri Alan Rušel i Helio Zampijer Neto, golmani Markos Danilo i Džekson Folman, novinar Rafael Hencel i član posade Himena Suarez. Golman Danilo, nažalost, podlegao je povredama u bolnici.

Do sada su pronađena tela 28 poginulih, od 76.

Fudbaleri su u avionu venecuelanske kompanije Lamia, koji je imao 72 putnika i devet članova posade, putovali na finale šampionata Južne Amerike. Avion je poleteo iz Bolivije. Ovo je njihova poslednja zajednička fotografija:

Među putnicima je bio i 21 novinar, a samo jedan je preživeo, saopštile su kolumbijske vlasti.

Kako se navodi, među 81 putnikom bio je 21 novinar koji je pratio brazilski fudbalski klub Šapakoense. Lekari su naveli da se novinar Rafael Valmorbida oporavlja nakon operacije grudnog koša.

Stradali novinari su bili zaposleni u nekoliko medija, među kojima su Foks i Globo, kao i na nekoliko južnoameričkih radio stanica.

Prema prvim informacijama, avion je pao zbog nedostatka goriva, a destinacija mu je bio drugi aerodrom po veličini u Kolumbiji Hoze Marija Kordova u Rionegru. Pri padu, avion se prepolovio, mesto na koje je pao je vrlo neprisupačno, a radnike hitne službe usporava i jako nevreme.

Prema najnovijim informacijama posada je tokom leta prijavila probleme sa električnim napajanjem.

Ovo su fudbaleri koji su preživeli pad, sedeli su zajedno:

 

Ovaj fudbalski tim trebalo je sutra da odigra utakmicu sa kolumbijskim Atletiko Nacionalom. Dalje takmičenje u Kupu je zbog nesreće otkazano.

Mesto nesreće

Profimedia

Mesto nesreće, Foto: Profimedia

U kratkom saopštenju koji je klub objavio na Fejsbuku navodi se:

"Neka je Bog sa našim igračima, funkcionrima, novinarima i ostalim gostima koji su putopvali na finale".

Mesto nesreće

Profimedia

Mesto nesreće, Foto: Profimedia

Brazilska vlada proglasila je zbog ove teške nesreće trodnevnu žalost. 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Komentari (1)

Драгомир

29.11.2016 19:23

Гледајући бројне емисије авио несрећа на кабловској где у детаље се описује пад путничког авиона где погину бројни путници не бих летео авионом ни да ми ,,дебело,, плате!Сваки пад је због баналних разлога?А да авион може да падне због недостатка горива - може!У једном случају замењен је мерач горива који и он је показивао мање па је авион пао?