komarac
Stock
komarac

Stock

Foto: Stock

Pokazalo se da su na listi državnih neprijatelja, koji polako uništavaju Srbiju, apsolutno prvi - komarci!

Svakog proleća nadležni dopuste da poraste nekoliko generacija krvožednih komaraca. Iako su do pre nekoliko godina znali da nam isisaju litre krvi i nateraju nas da postanemo noćni frikovi koji jurcaju po kući ubijajući krvopije, sada su oni počeli da ubijaju nas. Doneli su iz Afrike virus groznice Zapadnog Nila, a u avgustu nam isporučuju i latinoamerički zika virus!

Marko Somborac

Rajko Ristić

Marko Somborac, Foto: Rajko Ristić

 

Spisak arhineprijatelja Srbije

- političari

- promaja

- komarci

- poplave

- sneg

- led

- oluje

- grad

Odmah posle komaraca su prolećne „hiljadugodišnje“ poplave koje se ponavljaju na dve godine, kao da u zemlji ne postoji nijedan meteorološki radar, sneg i led u decembru, kada pola Srbije ostaje bez struje, grejanja i prohodnih puteva. Na trećem mestu su letnje oluje! One nam s neba sruče tone grada koji stuče pola države... Izgleda kao da protivgradna odbrana ne postoji!

Međutim, sagovornici „Alo!“ predložili su nam da na našu listu dodamo još dva naša „smrtna neprijatelja” - promaju i političare!

- Vaš spisak arhineprijatelja Srbije svakako je značajan jer sezonski ruši sve srpsko, ali izostavili ste najopasnijeg, kome je uvek sezona, a to je, naravno, čuvena promaja! Možda je u prethodnim godinama radilo ono čuveno: „Đavolov najveći trik je da je ubedio ljude da ne postoji“, pa su tako i nas razni „evropejci“ ubedili da promaja postoji samo u Srbiji. Zato nam nije fensi da je pominjemo i tako nas sprečiše da se branimo od našeg najopasnijeg neprijatelja. Osim promaje, dodao bih još strane sile, Vatikan, Masone, Trilateralu, Neoliberalizam, Komunizam, Iluminate.

Ima tu još naših „uništivača“, a to su oni koji ne ustaju u 6.30, oni koji idu na odmor, i još jednog standardnog i stereotipnog neprijatelja - nas same - otkriva za „Alo!“ autor stripova Marko Somborac.

Emisije će se emitovati subotom: Zoran Kesić

promo

Zoran Kesić, Foto: promo

Prema njegovim rečima, koliko imamo neprijatelja na spisku, dobro se još i držimo.
- Džaba im sve, mogu da nastave da nas mrze, a mi ćemo i dalje vredno i marljivo praviti ove spiskove - ističe on.

I Zoran Kesić, srpski TV voditelj, navodi da je, za razliku od komaraca, poplava, letnjih oluja, snega i leda, ipak promaja veliki neprijatelj Srbije!

- Od promaje najviše obolevaju starije osobe u gradskom prevozu! Kažu da od smrada niko nikad nije umro, ali od promaje jeste. Što se tiče komaraca, meni oni nisu neprijatelji. Ubijam ih i njima sam veći neprijatelj nego oni meni. Dosad sam ubio više stotina komaraca, a oni mene nisu ubili. Štetni su i grad i sneg, ali ih ne doživaljavam kao arhineprijatelje - otkriva Kesić.

Draža Petrović

D. Milenković

Draža Petrović, Foto: D. Milenković

Međutim, Draža Petrović, kolumnista, kaže za „Alo!“ da su, osim svih pomenutih neprijatelja Srbije, na spisku i političari svih profila.

- Oni su gori od elementarnih nepogoda jer nema tog grada, snega ili poplava koji mogu nešto temeljno upropastiti kao dražesni srpski političar. Gori su i od komaraca! Političar, dakle, jeste arhineprijatelj Srbije jer uvek misli: „Posle mene potop“, a potop se nekad desi i za vreme „njega“. A uz potop idu i komarci - naveo je on.

Političar - prirodna nepogoda!

Marijo Kržić, stendap komičar, kaže da je u žestokoj konkurenciji najvećih neprijatelja Srbije on ipak morao da na tron stavi političare, kao najgoru prirodnu pošast!

- Ako pričamo o prirodnim nepogodama i pošastima, ipak su najgori političari. Njihova nezajažljiva energija, vrlo slična seksualnoj, jeste prirodna nepogoda jer moraju da je zadovolje nad običnim čovekom! A on, nespreman kao i uvek za to što mu političari rade već vekovima, opet glasa za njih. Onda, na svoje veliko iznenađenje, taj isti, mali čovek ponovo biva „oplođen energijom političara“, pa mu „porođajne muke“ kreću ispočetka. I tako non-stop, bez kraja i konca - objasnio je Kržić.

 

Save

Save

Tagovi

Komentari (2)

Maraš

10.07.2016 12:36

Ovo za promaju i komarce je apsolutno istina, verovao ko ili ne, a i ostalo treba da je istina !

Laki

10.07.2016 19:30

@Maraš - Moje misljenje je da su najveci neprijatelji Srbije Kesic i Drazen, njima sve apsolutno sve smeta sto se desava , i sada cu da uzivam u minusima ukoliko mi objavite komentar