Kuća izgradnja
Profimedia
Kuća izgradnja

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Kako se precizira u saopštenju, izgradnja će biti realizovana u opštinama Peć, Istok, Klina, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica, Novo Brdo, Kamenica, Štrpce i Orahovac.

Upravnom odboru su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja će i implementirati projekat, i predstavnici UNHCR-a.

Generalni sekretar ministarstva Nenad Stojčetović ocenio je da je projekat "PRK 5" veoma značajan za proces povratka.

"Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo", rekao je Stojčetović.

On je rekao da će Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Dalibor Jevtić, iako u tehničkom mandatu, nastaviti da rade još više i da će ovih 97 kuća biti samo motiv da povratak u 2018. bude uspešniji od povratka u prethodnoj godini.

Tokom sastanka je rečeno da postoji čvrsto uverenje da će se na kraju 2018. godine govoriti o dobrim rezultatima, kao što je to bio slučaj i za prethodne četiri faze.