Zaratili: Slobodan Homen i Milorad Bracanović
Alo!
Zaratili: Slobodan Homen i Milorad Bracanović

Alo!

Zaratili: Slobodan Homen i Milorad Bracanović, Foto: Alo!

„U vreme svoje vladavine, Boris Tadić je u dogovoru sa Homenom oduzeo odlikovanja za hrabrost ljudima iz JSO koji su se borili na Kosovu, uključujući i mene. Taj isti Homen, jedan od organizatora američkog ‚Otpora‘, svakog meseca odlazio je u američku ambasadu po platu i pare za akcije, što je služba svaki put dokumentovala“, kazao je Bracanović za nedeljnik „Ekspres“. S druge strane, Homen tvrdi da je sve po zakonu.

 „Oduzimanja odlikovanja su se sprovodila po Zakonu o odlikovanjima, i to samo licima koja su osuđena za najteža krivična dela, ubistva i slično. Ako je neko bio heroj u ratu, to mu ne daje pravo da posle rata nekažnjeno ubija po Srbiji“, istakao je on za „Alo!“. „Što se tiče gospodina Bracanovića, komentar o njemu je besmislen jer su sve rekli pravosudni organi ove zemlje“, kazao je Homen.

Marina Komad, savetnica za medije Borisa Tadića, kazala je za „Alo!“ da Tadić i dalje stoji iza svih odluka. „Boris Tadić smatra da je trebalo oduzeti odlikovanja onima koji su bili ratni zločinci, kao i da je trebalo osloboditi one koji su optuženi jer nisu želeli da učestvuju u ratu“, kazala je ona. 

Save

Komentari (3)

momazver

05.11.2016 08:23

Slobodane imaš ti putera na glavi,a to je *...služba uvek dokumentovala.*...A šta bi sa onim grčkm supermarketom i *inim* slučajvima u koje si bio upleten sa svojim ocem, dok si bio na vlasti.Na vreme sise sklonio da bi tvoje marifetluke i osionost prekrili *...snjegovi i šaš.*Pisale novine ihihi..narod pamti..dugo...a sudstvo i policija ko muve...a i partijski su drugovi,pa neće da diraju svoje,jer su se i oni okoristili.

Srpkinja

05.11.2016 10:28

Bracanović, sramna strana Srbije. Jedna od najmračnijih figura zadnjih decenija u Srbiji. Organizator političkih ubistava i prebijanja. Ološ i sramota! Umesto u zatvoru ili ludnici, on još drži propovedi?!

Blok 45

05.11.2016 11:55

O tebi, tek treba da kažu.