Ujedinjene nacije
Profimedia
Ujedinjene nacije

Profimedia

Ujedinjene nacije, Foto: Profimedia

Opozvani su ambasadori Srbije iz Austrije i BiH, kao i iz Luksemburga, Ruande, sa Malte i Jamajke na nerezindencijalnoj osnovi.

U najnovijem "Službenom glasniku" objavljeno je da je novi šef Stalne misije Republike Srbije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Dejan Zlatanović, a sa te dužnosti je opozvan Vladislav Mladenović.

Navodi se da će novi ambasador u Kraljevini Španiji biti Katarina Lalić Smajević, u Republici Turskoj Zoran Marković, a u Slovačkoj Republici Momčilo Babić.

Sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Bosni i Hercegovini opozvan je Stanimir Vukićević, dok je sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Austriji opozvan Pero Janković.

Na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na nerezidencijalnoj osnovi u Velikom Vojvodstvu Luksemburg, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Briselu, postavljena je Marina Jovićević, a odatle opozvana Vesna Arsić.

Objavljeno je i da je na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Malti, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Rimu, postavljen Goran Aleksić, a opozvana Ana Hrustanović.

Na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Ruandi, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Najrobiju, postavljen je Dragan Županjevac, a opozvan Ivan Živković.

Takođe je na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na Jamajci, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Havani, postavljen Danilo Pantović, a opozvana Marina Perović Petrović.