Mia Marković
privatna arhiva
Mia Marković

privatna arhiva

Mia Marković, Foto: privatna arhiva

Mija je prisustvovala i otvaranju jubilarnog, desetog izdanja manifestacije „Serbia Fashion Week“, zbog kojeg je došla iz Amerike, gde godinama živi i uspešno gradi karijeru modela, a za „Alo!“ je otkrila kako se provela na koktelu povodom stupanja na dužnost i polaganja zakletve 45. po redu američkog predsednika.

- Bilo je prelepo! Melanija i Donald Tramp su izgledali elegantno, odmereno i zračili su pozitivnom energijom. Prisustvovala sam, takođe, balovima i republikanskom doručku, gde sam nosila kreacije Vesne Milošević i Zvonka Markovića. Upoznala sam razne holivudske glumce i političare iz mnogih zemalja u svetu, a prisustvovala sam svemu tome kao član organizacije Ujedinjenih nacija, koja se zove „Global milenijum development foundejšen“ - kazala nam je ona.

Mia Marković

privatna arhiva

Mija Marković , Foto: privatna arhiva

 Mija je završila dva smera na modnom fakultetu u Njujorku.

- Završila sam Fashion Business Management i Advertising and Marketing Communications, a govorim i šest jezika. Bavim se modelingom i modnim voditeljstvom. Živela sam u Milanu, Njujorku i trenutno sam u Majamiju - navodi Mija.

U Beograd, kaže, uvek voli da se vrati i sada se sjajno provodi.

Mia Marković

privatna arhiva

Mia Marković , Foto: privatna arhiva

- U okviru jubilarnog desetog izdanja manifestacije „Serbia Fashion Week“ otvorila sam reviju Vesne Milošević. Njena kolekcija zove se „Carica Milica“ i predstavlja spoj istorije, umetnosti i mode. Bila je inspirisana caricom Milicom, koja je vladala Srbijom četiri godine, od smrti kneza Lazara do punoletstva njihovog sina Stefana 1393. Haljina koju sam ja nosila napravljena je od svilenog tila i čipke, a upotpunjena je korsetom od brokata i pojasom od kristala, koji je Vesna radila po uzoru na ornamente iz manastira Ljubostinja. Na SFW sam stigla samo jedanaest dana nakon revije „Dolče i Gabana“, koje je održana u Majamiju u sklopu američke turneje italijanskih modnih dizajnera. Bila sam jedina Srpkinja koja je radila predstavljanje njihove kolekcije. To je bila jedna od četiri revije na američkom tlu i prvi put da je čuveni italijanski modni dvojac tamo prikazao svoje modele. Pistom su prodefilovala nova lica, ali i supermodeli Naomi Kembel, Karen Elson i svi trenutno aktuelni „anđeli“ brenda „Viktrijas sikret“ - otkrila nam je na kraju. 

Komentari (3)

Pufna

29.04.2018 00:04

Spoj lepote i intelekta=Mija

NYC 10065

29.04.2018 04:14

Well.... procitah ovde i dosta neistina vezano za ovu manekenku i rad ovde u Americi ... ali očigledno... papir trpi sve. Ha Ha. Govori i šest jezika ? No comments.

saw

29.04.2018 08:58

@NYC 10065 - Meni je ova "manekenka"smesna a kod gori ste vi koji objavljujete ovakve gluposti