Avion Falkon Vlade Srbije
K. Kamenov
Avion Falkon Vlade Srbije
Avion Falkon Vlade Srbije, Foto: K. Kamenov

Avion Vlade Srbije" "falkon", u kojem se nalazio premijer Aleksandar Vučić, posle više kruženja nad Begradom nije uspeo da sleti na Aerodrom "Nikola Tesla", te je morao da produži za Niš!

Problematični "Falkon", koji je star više od 30 godina, poslednjih godina imao je čitav niz kvarova, pa i incidentnih situacija.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Profimedia

I prethodna vlast je imala problema s "falkonom", pa je jednom prilikom 2010. tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac kasnio bog kvara na avionu, a Mirko Cvetković, koji je u to vreme bio premijer, morao je da se vrati s leta za Bugarsku je je pilot detektovao "nedozvoljene potrese na letetlici".

Godinu dana kasnije tadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić kasnio je iz Pariza pošto je mahinačrima trebalo i sata da poprave kvar.

"Falkon" je zakazao i novembru 2012. godine, kada se Vučić iz posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima vratio avionom šeika Muhameda bin Zejida el Nahjana, a mesec dana kasnije je Ivica Dačić, tadašnji premijer, kasnio na Kipar zbog kvara.

Komentari (2)

MIRA

15.12.2015 14:03

Jeste da nije jeftin,ali nov avion pod hitno trebaSrpske tajkune ,i po ugledu na predsednika Vladimira Putina,uzmu deo ekstraprofita u drzavne svrhe,koji bi osigurao bezbednost svih u vazdusnom saobracaju.Sa time se ne treba igrati.Srdacan pozdrav,uz nadu da ce neko iz Vlade ,procitati moj komentar.

Neša

15.12.2015 16:01

Znači, pala magla, kupuj nov avion? Eto nama još akciza i nameta!