Policija je pokrenula istragu povodom smrti devojčice
profimedia
Policija je pokrenula istragu povodom smrti devojčice

profimedia

Policija je pokrenula istragu povodom smrti devojčice, Foto: profimedia

Kako su naveli iz policije, pokrenuta je i istraga povodom ovog slučaja, a crnogorski mediji navode:

Dr Olivera Todorović, načelnica pedijatrije u DZ „Milutin Ivković”, apeleju na roditelje da vaške ne tretiraju ničim drugim osim šamponima i drugim sredstvima koja su namenjena za to.

Krave

Zoran Ilić

Krave, Foto: Zoran Ilić

- Ta sredstva dostupna su u svakoj apoteci i nisu škodljiva po zdravlje dece. Sezona je vašaka. Ima ih u školama, vrtićima. Ako nisu sigurni čime svojim mališanima da tretiraju kosu, neka posete svoje pedijatre i posavetuju se sa njima. Nikako na svoju ruku da ne koriste sredstva iz kućne radinosti koja su protiv komaraca, moljaca i drugih buba. Ni slučajno da ne upotrebljavaju sredstva za prskanje voća i povrća! Ugrožava se zdravlje dece - kaže doktorka za „Alo!”.

Prema rečima ove lekarke, sličan slučaj kao ovaj koji sada potresa Crnu Goru, desio se i kod nas kada je ona počinjala da radi.
- Imala sam dvoje dece, koja su dobila vaške. Baka im je namazala glave onim plavim praškom za zaštitu vinove loze. To im je uradila uveče i stavila im kese na glavu. Deca su do jutra već bila u komi. Bila je borba za njih, ali su, nažalost, oboje preminuli. Vaške ne mogu da prenesu opasne bolesti i roditelji moraju da budu strpljivi ukoliko ih deca donesu u kuću iz škola i vrtića - kaže dr Todorović.

Osmoro dece spaseno od otrovnog tretmana

Direktorka rožajske Hitne pomoći Nermina Tahirović ispričala je da su u slučaju trovanja osmoro dece pomoć lekara zatražili i drugi članovi familije. - Skoro celu porodicu smo hitno uputili u beransku bolnicu, odakle su prebačeni u KCCG. Srećom, deca i ostali članovi porodice su prošli bez težih posledica.

Komentari (1)

alex

08.12.2016 14:41

Da postoje sredstva u apoteci ali nisu svakom dostupna.Ona od 250 dinara nisu efikasna a ona od 1000 su preskupa.Takvi preparati treba da idu na teret RZZO da bi bila svima dostupna.