Vasilije Kačavenda
Printskrin
Vasilije Kačavenda

Printskrin

Vasilije Kačavenda, Foto: Printskrin

On je u jednoj crkvi u Republici Srpskoj održao božićnu besedu, rekavši:

“Mira nema bez Božje pomoći, ljubavi nema bez čistog srca, plemenitosti bez dobrih namera, pravoga života bez hrišćanskog i života bez držanja deset Božjih zapovesti. Nema, i onaj koji se ne pridržava, ne može se nazvati sinom Božjim”, piše "Teleprompter"

Pitanje je samo kojih se Božjih zapovesti držao Kačavenda kada je seksualno zlostavljao maloletne dečake.

Kačavenda, inače, slovi za jednog od najbogatijih “penzionisanih” vladika Srpske pravoslavne crkve.

Na povratak Vasilija Kačavende, reagovala je i novinarka Tatjana Vojtehovski, koja se porukom obratila na društvenoj mreži Tviter.

 

- Toliko sam neprijatnosti, napada, vređanja, pretnji doživela zbog Kačavende, da, uz svu naviku na takav život, to stvarno nije lako. I nije ovo ni žaljenje ni šta slično. Samo mi je neshvatljivo da to što taj čovek služi danas na Božić, prolazi u ovom narodu. Sve smo zaslužili - napisala je Vojtehovski na Tviteru.

Pogledajte snimak kako biste se podsetili "ranih radova" Vasilija Kačavende.

 

 

Komentari (4)

Milan

08.01.2018 16:21

Bruke spc..i pahomije sluzi

Laki

08.01.2018 16:58

Hoce li se sada Patrijarh oglasiti i osuditi ovaj čin, kao sto je osudio rijalitije, nije problem ni u Parovima ni u Zadruzi, najveci blud je u Spc, i to se godinama tolerise zatrpava ispod tepiha, hoce li neko sankcionisati episkopa Šumadijskog Jovana, kome je kum iz Amerike napisao pismo, i osudio njegovo ponasanje

momazver

09.01.2018 07:27

I onda se SPC *žali* kako vernici nisu dobri.Kad bude pročistla svoje članstvo i udaljila iz svojih redova dvoličnjake, skorojeviće,bahate,osione,gramzive,ohole i nastrane onda će joj i vernici postati bolji.P.S. Ali STVARNO mi nije jasno što se ne reši 4-5 ljudi iz vrha crkve i sačuva obraz i svoj i bratstva.Ovako, ubiće je gangrena, koju NE LEČI!

Сараџогла

09.01.2018 08:55

Да будем искрен ... Знате ли колико ме брига шта тамо преко Дрине ради неки Качавенда? Очигледно да том безбожнику НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ.Једино би ме утешило ако је служио литургију празној цркви.