Policija Policajac
Profimedia
Policija Policajac

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Predstavnici ovog sindikata smatraju da se njihov kolega, izjavom datom medijima, upustio u "tabloidno tračarenje".

- Kolega sindikalac, perjanica jednog reprezentativnog sindikata u MUP, nedavno je dobio priliku da izloži svoje stavove u jednom dnevnom beogradskom listu gotovo na celoj jednoj stranici. I umesto da je iskoristio priliku i da realno prikaže nezavidan profesionalni i socijalni položaj svog članstva i kolega u celini, upustio se u tabloidno tračarenje, neargumentovano ogovaranje i, zašto ne reći, u pusto političarenje ( ime i prezima kolege poznato predstavnicima ovog sindikata) - kaže se na početku saopštenja sindikata.

Oni dalje takvo ponašanje kolege nazivaju "igranjem politikom" bez navođenja konkretnog primera.

 - Kako drugačije nazvati tvrdnju ovog sindikalca osim kao igranje politikom, kako postoji ogromna korupcija u vrhu policije, bez navođenja ijednog konkretnog primera, tako da čitaoci stiču utisak da su svi komandanti, generali, načelnici u policiji izuzetno korumpirani i nose odela od 5000 evra. Istovremeno, gotovo da amnestira „sitnu“ korupciju kolega nižih činova, što podseća na izreku „biti malo trudan“ - piše u saopštenju.

Sindikat policije i policijskih starešina dalje navodi kao interesantnu činjenicu da je pomenuti kolega našao zajednički jezik sa Sindikatom Vojske Srbije.

- Zaista je interesantno kako si sa vojnim sindikalcima našao zajednički jezik. Jer kada je policija više puta štrajkovala zbog loše opreme, uslova rada, malih plata, nemanja stanova i sl. nije se pojavio nijedan sindikalac iz Vojske Srbije dok se ti nisi sa njima povezao. Tada nisu osećali potrebu za zajedničkim protestima, dok im, valjda, ti nisi otvorio oči. Ono što si ostao dužan javnosti Srbije jeste odgovor koji su to sindikati u policiji koji podržavaju svaku vlast - kaže se, između ostalog, u ovom saopštenju.

Komentari (7)

Pera Detlic

11.09.2017 11:55

Policajac sindikalac je izneo istinu, policija a ja cu dodati sudstvo i vlast su korumpirani.

Političko-državni vrh

11.09.2017 12:51

@Pera Detlic - korumpiran i to se dalje širi na sve institucije! Da je vrh moralan i ostali deo sistema bi bio moralan.

Drndoje

11.09.2017 12:24

Ko su ti? Neka sami istupe! Od vremena Tita do danas svi mi u državnim službama,a posebno policija smo loše prošli po pitanju stanova, besplatnih akcija itd. Moramo imati podobnost i biti u službi 24 sata i praznikom itd. a stanovi, plate, deca nam bez posla, sve je to jadno. Neki krimos i žena pevaljka vile, deca da ne pričam. Policija i vojska - glave u torbi, novčanici prazni!

Kasper

11.09.2017 12:41

Sve lepše od lepšeg! Vojska i policija kad štrajkuju to je u normalnim zemljama svojevrsni državni udar.Ne daj bože da dođe do nekog s.anja čiju će oni komandu slušati? I dali će uopšte slušati ili će pobacati puške ko vrljike?Strašno.

BMW

11.09.2017 17:10

Pitajte kolegu odakle mu BMW X6, koliko je ljudi uhapsio u zadnjih deset godina od kad se zabavlja sa sindikatom i sve ce vam biti jasno

pitaj i ti

11.09.2017 19:33

@BMW - neke odakle im vile i kuce i šleperski vozni park? Ti grabe iz vremena Slobe i nisu oni od juče!

BMW je u pravu

11.09.2017 20:37

@BMW - Zašto ne kažete imena? Zato što vas ti bogati drže na kratkom kanapu...