Prošlo vreme ljubavi: Radosavljević i Jočić
Dalibor Danilović
Prošlo vreme ljubavi: Radosavljević i Jočić

Dalibor Danilović

Prošlo vreme ljubavi: Radosavljević i Jočić, Foto: Dalibor Danilović

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić uputio je reagovanje povodom navoda generala Gorana Radosavljevića Gurija u intervjuu datom nedeljniku „Ekspres”, a u kojem je bivši general Žandarmerije izneo tvrdnje da Jočić, iz njemu nepoznatih razloga, nije blagovremeno sprečio paljenje džamije i američke ambasade u Beogradu, iako su mu date informacije.

Takođe, u spornom tekstu se navodi da je Jočić dao nalog za obavljanje informativnog razgovora u vezi sa generalovim odnosom sa oficirima iz američke ambasade, kao i u vezi sa njegovom povezanosti sa organizovanjem terorističkog akta ubistva predsednika Vlade Vojislava Koštunice.

Koštuničin ministar policije Dragan Jočić reagovao je na tvrdnje Radosavljevića za „in4s.net”, kome je postavio nekoliko veoma teških pitanja.

On je Gurija pitao zašto je i za čiji račun Srbija kompromitovana i zašto je posramljena časna borba srpske policije protiv terora kosovskih Albanaca? Zašto su srpske policijske kasarne nadomak Beograda (Batajnica), ali i u unutrašnjosti zemlje tajno, u „prljavim akcijama podmetanja“ pretvarane u masovne grobnice poluzakopanih kosovskih Albanaca koji su stradali ko zna gde i ko zna kako? Ko je gurao hladnjaču punu leševa kosovskih Albanaca stradalih ko zna gde i kako u dunavske plićake kod Tekije? Ko je survavao neotežanu hladnjaču u Perućko jezero? A ko je tu hladnjaču potapao „zoljama” (raketnim bacačima) tako da su leševi satima plivali po jezeru naočigled meštana i svih koji su tuda prolazili?

„Bilo bi korisno, ali i pravedno pomoći u konačnom razrešenju slučaja ubistva braće Bitići, američkih državljana i dobrovoljaca u terorističkoj OVK, slučaja kojim američka administracija muči svaku srpsku vladu, od Koštuničine, pa do Vučićeve, u vrlo probranim političkim momentima, bilo da su to izbori kod njih ili prelomni trenutci kod nas”, naveo je Jočić.

Bivši šef srpske Žandarmerije Guri Radosavljević nije odgovarao na naše pozive i poruke kako bi prokomentarisao tvrdnje bivšeg čoveka od poverenja Vojislava Koštunice.

Jočić sumnjao da hoću da ubijem Koštunicu

General Radosavljević između ostalog tvrdi i da je general Mirkov dobio naređenje od Jočića da ga pozove na informativni razgovor i da me pita: „Da li sam vođa terorističke organizacije koja hoće da ubije Koštunicu i izvrši državni udar? Kakav je moj odnos s oficirima iz američke ambasade? Kad sam ta pitanja video, mislio sam da je neka skrivena kamera ili tako nešto.

Komentari (13)

kobasica srbije

03.08.2016 20:55

Meni je ovaj Jocić uvek delovao kao reprezentativni komad budale.

cuckovic bosko

04.08.2016 01:49

@kobasica srbije - da mozda je budala a koja ga budala postavi na tako odgovorno mesto?da nije sa tom osobom bio u talu kada je obijao trafike?ali zalosno je ovo sa Batajnickom grobnicom ladnim Dunavom sve to je istina.koja budala leseve da tera od Kosova do Batajnice pa ladan Dunav providan a srecom o borskim pecima ni reci!etu nema dokaza i taj iz Bora je najpametniji inteligencija bre e ne glup kao visiki oficir.

MRAK

03.08.2016 21:03

Jel kapira iko sta ce sada ova prica da proizvede po ovu zemlju i narod? Umesto sto se bave sta je ko rekao za Vucica na profilima,na portalima i u noivinama bolje da gledaju da naccs jos vise ne ukopaju oni koji ne znaju sta rade.

laki

03.08.2016 21:14

Ja vece budale i manjg lopova od ovog jocica ne vidje , cio zivot bio kokosar i jajara pa i dana danas , pa sto jarane ne rece novinaru da od nikim uslovima nisi mogo biti ministar bilo koji a kamoli policije jer si registrovan kako si i sam prico radi mladalacki nastasluka pa si i takove primao u sluzbu kada si seu u fotelju i sada nalazis za pravo ti da prozivas generala koji je cin i zvanje dobio krvavo zaradjeno a ne kao ti lopovlukom

Сава Прокоповић из Ритопека

03.08.2016 21:20

Све мој до мојега.

Prle

03.08.2016 21:23

Da vas pitam: Kako nas narod zove "provrelo stajsko djubre" ???

Markoni

03.08.2016 23:18

Jocic ljiga jedna obiçna i najgori ministar u istoriji policije!

Alpacino

04.08.2016 08:12

@Markoni - Kada je Jocic postao ministar policije, znao sam da je DSS mala i bez buducnosti stranka. Ako im je on bio najbolji kandidat za to mesto, mozemo misliti kakvi su bili ostali ...." Hilandar gori, a vi me pitate za TRAFIKU." A ni trafiku nije umeo ljudksi da obije, vec je odmah uhvacen... totalno nesposoban.

SRBIJA

03.08.2016 23:21

Nesreco Jocicu,trafike pamtimo,i cuti ti prstom ne pokazuj nikoga! Guri je car Lazar za tebe americka ulizico!

Pecanac

03.08.2016 23:23

Jocic je teska dzumara,kao ministar je kaznjavao saobracajce koji ga ne propuste na crveno svetlo. Mogao si tada da pitas Gurija sta si hteo a ne sad iz invalidskih kolica,sad je kasno. Tezak covek i los covek bio i ostao,znamo mi koji su sa njim radili.

DR.Stefanovic

04.08.2016 08:04

@Pecanac - Mozda los covek , ali expert za trafike....

Flash'n'Storm

04.08.2016 09:54

Koliko sam razumeo vas srpske komentatore , važnije su vam obijene trafike nego potopljene hladnjače sa leševima Albanaca,tajne grobnice u Batajnici("asanacija terena " ?!)...Možda je taj minisar bio delinkvent,ali šta je onda general žandarmerije ?

ДУШАН

04.08.2016 10:53

БРАВОО МОМЦИ САМО ТАКО НАСТАВИТЕ ,Е ОВО ЈЕ ПРАВА СЛИКА ДАНАШЊЕ СРБИЈЕ ОВО САМО СРБИ МОГУ И НИКО ВИШЕ НА СВЕТУ .ПОКОПАВАЈУ САМИ СЕБЕ И НЕСВЕСНО ИЛИ СВЕСНО ГУРАЈУ СРБИЈУ У ЈОШ ВЕЋИ ГЛИБ НГО ШТО ЈЕСТЕ .ЕВО МАТЕРИЈАЛА ЗА ХАШКЕ ЗЛОТВОРЕ ПОБОГУ ,НАУЧИТЕ БАР ЈЕДАН ПРОЦЕНАТ ЧУВАЊА ДОМОВИНЕ И НАЦИЈЕ ОД ВАШЕ БРАЋЕ хрвата.