Prijepolje, voda
Ž.D.
Prijepolje, voda

Ž.D.

Građani bez vode već nekoliko dana, Foto: Ž.D.

U opštini Prijepolje za nemar oputužuju zaposlene na održavanju vodovodnog sistema.

Opštinsko veće je zbog toga naložilo rukovodstvu Komunalnog preduzeća „Lim“ da ispita ceo slučaj i kazni odgovorne.

- Ugroženima smo kao pomoć uputili flaširanu vodu za piće, pošto auto-cisterna nije od pomoći u ovakvim vremenskim uslovima. Spisak ugroženih sa njihovim potrebama u vodi napravili smo u saradnji sa rukovodstvom mesne zajednice - kaže član Opštinskog veća Milan Gačević.

U Komunalnom preduzeću „Lim“ kažu da će čim vremenske prilike dozvole biti otklonjen kvar, a pomoć su im ponudili majstori užičkog „Jedinstva“ koji su i učetvovali u izgradnji vodovoda.

- Najvažnije je da građani Brodareva što pre dobiju vodu. Očekujem da će već ove sedmice biti potpisan ugovor o preuzimanju vodovoda od Direkcije za izgradnju, kao i da će konačno biti puštena u rad fabrika vode, jer su sve potrebne dozvole stigle – kaže direktor Komunalnog preduzeća „Lim“ Enis Memišahović.

Mada su vodozahvat i fabrika vode izgrađeni još pre par godina meštani Brodareva i dalje imaju problema sa vodom za piće. Bivši predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, za čijeg mandata su izvedeni radovi, tvrdi da je do svega došlo zbog predugog čekanja primopredaje.

- Investicija vredna 70 miliona dinara, od od čega je 30 miliona obezbedila država, ne sme se prepustiti ovakvoj nebrizi. Sličan vodovodni sistem postoji i u Seljašnici, ali se tamo vrše redovne kontrole, obilazak i nadzor čitavog sistema i nikada nije došlo do ovakve situacije – kaže Hašimbegović.