Suzavac u kosovskom parlamentu
Printscreen: Twitter
Suzavac u kosovskom parlamentu

Printscreen: Twitter

Suzavac u kosovskom parlamentu, Foto: Printscreen: Twitter

Vanredna sednica parlamenta prekinuta je četvrti put, nakon čega se Delavi ponovo pojavio u zgradi skupštine, gde je rekao da nasilje nije izraz demokratije.

"Veoma sam razočaran što pokret Samoopredeljenje koristi nasilje kako bi sprečio demokratiju. Nadam se da će se poslanici vratiti u skupštini da glasaju za demarkaciju. Takođe bih želeo da poslanici Srpske liste glasaju za sporazum koji je jasno u njihovom najboljem interesu. Kosovo mora napredovati ", rekao je američki diplomata.

Inače, Delavi je više puta tokom današnjeg dana boravio u skupštinskom zdanju.

Nešto posle 17 sati, po povratku poslanika sa jednosatne pauze, u kosovskom parlamentu je četvrti put danas aktiviran suzavac.

Ovog puta je to učinio poslanik Samoopredeljenja Valon Ramadani, čiji pokret poručuje da neće odustati od blokade parlamenta jer, kažu, onemogućvanje ratifikacije demarkacije njihova obaveza.

Oni optužuju predsednika parlamenta Kadrija Veseljija da je protivzakonito naložio hapšenje pet poslanika njihovog pokreta.

U toku je još jedna sednica skupštinskog predsedništva, koje bi trebalo da odluči o daljem radu paralamenta.

Juče započeta vanredna sednica parlamenta, na čijem dnevnom redu je ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom, počela je danas oko podneva.

Današnji nastavak sednice usledio je nakon jučerašnje devetočasovne rasprave o sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom, koji je potpisan pre gotovo tri godine u Beču.

Predstavnici vladajuće većine uvereni su da će taj sporazum danas biti ratifikovan.