(UKRAJINA UŽIVO) "TERAJU VOJSKU NA KLANJE" Američki obaveštajac otkriva: Sve je već na svom mestu! (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY SHESTAK/GEORGE IVANCHENKO/ALESSANDRO GUERRA

.Cilj jučerašnjeg napada Oružanih snaga Ukrajine na Кrimu bio je aerodrom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u selu Gvardejskoje.

Ruske trupe izvele su kopnene napade na liniju Kupjansk-Svatovo-Kremenaja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO:

Razaranje kod Avdijevke

22:56 - Udarne bespilotne letelice i artiljerija uništavaju neprijatelja na frontu kod Avdijevke.

Operateri udarnih kvadrokoptera zajedno sa artiljercima 1. Donjeckog armijskog korpusa po tačkama uništavaju identifikovane ukrajinske militante u pravcu Avdijevke.

Snage PVO su prvi put oborile projektil novog ukrajinskog OTRK-a „Grom-2“,

22:19 - Vest je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

Rusi spalili UKR tehniku

21:25 -  Ruski artiljerci su spalili neprijateljsku opremu u pravcu Kremenska.

 

Snimak noćne akcije sa prve linije fronta

20:08 - Momci iz 24. artiljerojske koristeći ATGM, minobacače i malokalibarsko oružje uništili ukrajinske militante.

Novosibirske specijalne snage organizovale su „direktnu telekonferenciju“ između ukrajinskih militanata i Bandere.

 

 

Momci iz "Sparte" i dalje drže u strahu ukrajinske protivnke

19:34 - Na snimku borci bataljona Sparta bacaju VOG, ručne bombe na položaje militanata i gađaju neprijateljske ciljeve iz protivtenkovskih sistema, još jednom potvrđujući svoju profesionalnost u dizanju galame.

 

 

Zapeli u blatu

18:18 -  Još jedno vozilo američke proizvodnje - International M1224 MaxxPro (MRAP) izgubilo je bitku protiv ukrajinskog blata.

 

 

PMC „Vagner“ menja taktiku u Bahmutu

17:27 - Ukrajinski vojni analitičari pomonju talase noćnih i jutarnjih napada.

 

 

"Teraju vojsku na klanje"

16:52 - Američki pokrovitelji šalju ukrajinsku vojsku na klanje, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

"Govorimo o tome da snage Zapada rukama ukrajinskog predsednika Zelenskog uništavaju ukrajinski narod. Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je 28. marta da pozivi na prekid vatre mogu biti cinična zamka. Zar snabdevanje oružjem i izdvajanje milijardi dolara za borbena dejstva nije cinična zamka? Očigledno je to efikasna zamka sa njegove tačke gledišta ", rekla je diplomata.

"Zapadni pokrovitelji teraju ukrajinsku vojsku na klanje", dodala je ona.

Ukrajinci  projektilima "himars" gađaju Troicko

15:09 - Jedna osoba je poginla, a 14 je ranjeno u mesto Troicko, LNR, nakon što su ukrajinske snage ispalile više projektila "himars". Oštećena je i bolnica i lokalna prodavnica.

Oprema uništenih vojnika OSU iz Bahmuta (VIDEO)

14.57  -

 

 

Američki obaveštajac otkriva: Sve je već na svom mestu!

14.48 - Bivši američki obaveštajac rekao je da će Oružane snage Ukrajine neizbežno biti slomljene od strane ruskih trupa.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rjabkov: Rusija je u stalnom kontaktu sa IAEA

14.40 - Rusija održava stalne kontakte sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem, pošto još nije doneta odluka o pitanju nuklearne elektrane u Zaporožju, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"U stalnoj smo komunikaciji sa Grosijem, kako tokom njegovih poseta Rusiji, tako i, naravno, u skladu sa našom stalnom misijom u Beču. Razgovori su u toku, to pitanje još nije rešeno", rekao je on, prenosi TASS.

Rjabkov je rekao da je ruska strana direktoru IAEA prenela viziju kako bi trebalo da izgleda i funkcioniše zona bezbednost, uključujući pitanje uloge Međunarodne agencije u celom procesu.

On je ocenio da kijevski režim ignoriše bezbednosna pitanja u nuklearnom objektu.

"Nažalost, Kijev i SAD, koje štite Ukrajinu u svakom smislu, imaju destruktivni stav po ovom pitanju. Oni ignorišu bezbednosne interese ključnog nuklearnog objekta, najveće nuklearne elektrane u Evropi i na kraju su spremni da ih žrtvuju zbog svojih političkih ambicija“, naglasio je on.

"Pokušaj da se dokaže da je ovaj objekat na ukrajinskom tlu im je važniji od nuklearne bezbednosti tamo“, naveo je zamenik ministra spoljnih poslova. Grosi je u sredu posetio nuklearnu elektranu Zaporožje i pregledao prostorije i objekte oštećene tokom bombardovanja ukrajinskih oružanih snaga.

Ovo je Grosijeva druga poseta nuklearnom postrojenju u poslednjih šest meseci, a prvi put je bio u Zaporožju 1. septembra prošle godine.

PESKOV ŠOKIRAO Stvari će postati puno teže!

14.15 - Prema pisanju britanskog Gardijana, Dmitrij Peskov, dugogodišnji predstavnik za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina je na jednoj privatnoj večeri najavio da će sukob u Ukrajini će trajati jako dugo.

Celu vest pročitajte OVDE.

Tenk grupe "Odvažnih" uništio zemunicu ukrajinskih terorista

13.42 - Operater bespilotnih letelica iz grupe "Odvažnih", otkrio je neprijateljsku zemunicu i preneo njene koordinate posadi tenka T-72B3.

 

 

Tri preduslova za početak mirovnih pregovora

13.38 - "Potreban nam je neutralan i vanblokovski status Ukrajine, njeno odbijanje da uđe u NATO i EU i potvrda ukrajinskog beznuklearnog statusa, kao i priznanje od strane Kijeva i međunarodne zajednice nove teritorijalne realnosti", rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.

Vazdušna opasnost na celoj teritoriji Ukrajine

12.57

 

 

Sneg je pao, ali to nije smetnja za borce grupe "Odvažnih" (VIDEO)

12.38 - Položaji Oružanih snaga Ukrajine su pod stalnom vatrenom kontrolom ruskih momaka u bilo koje doba godine!

 

 

Uhapšen novinar Volstrit džurnala

11.56 - Ruska Federalna služba bezbednosti privela je u Jekaterinburgu dopisnika američkog lista „Volstrit džurnal“ Evana Gerškoviča zbog sumnje da se bavio špijunažom, prenosi Sputnjik.

Кako se navodi, utvrđeno je da je Gerškovič po nalogu Amerike prikupljao podatke koji predstavljaju državnu tajnu o radu jednog od preduzeća vojno-industrijskog kompleksa.

„Ono što je zaposleni ‘Volstrit džurnala’ radio u Jekaterinburgu nema nikakve veze sa novinarstvom“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Volstrit džurnal“  je saopštio da je zabrinut za bezbednost svog novinara pritvorenog u Rusiji.

Ukrajina priznala uspeh Rusa u Bahmutu

11.32 - Ukrajina je priznala da su ruske snage postigle određeni napredak u Bahmutu, politički simboličnom gradu koji je mesecima bio poprište žestoke bitke.

Volodimir Zelenski je juče ujutru rekao da bi gubitak Bahmuta mogao potkopati zamah Ukrajine, primoravajući ih na kompromis sa Vladimirom Putinom.

Od tada je Generalštab njenih oružanih snaga saopštio da je ruska ofanziva imala "izvestan stepen uspeha“.

"Neprijateljske snage su imale određeni stepen uspeha u svojim akcijama usmerenim na napad na grad Bahmut“, naveo je Generalštab u redovnom noćnom izveštaju.

"Naši branioci drže grad i odbijaju brojne neprijateljske napade“, dodali su.

Borci jurišaju na Marjinku (VIDEO)

10.59 - Upravo iz ovog naselja, koje se graniči sa Donjeckom, militanti granatiraju stambena naselja glavnog grada Donbasa. Grad je praktično sveden na ruševine.

Rad dopisnika Vladislava Кustova iznenada je prekinuo zvižduk metka. Ovakva neočekivana uznemirujuća vatra se ovde naziva „pucanjem“. Vojnici mogu da nalete na njega u bilo kom trenutku i na svakoj ulici, pa moraju da se kreću od zaklona do zaklona.

 

 

ZVONI ZA UZBUNU U KIJEVSKO-PEČERSKOJ LAVRI Vernici sprečili državnu komisiju da uđe u svetinju (VIDEO)

10.49 - U Kijevsko-pečerskoj lavri čuje se "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda, saopštila je kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC).

Celi vest pročitajte OVDE.

TEŠKO VAMA, PLAŠITE SE! Iguman Kijevske lavre Zelenskom: Naše suze pašće vam na glavu! (VIDEO)

10.42 - Iguman Kijevsko-pečerske lavre, mitropolit Pavle, obratio se Vladimiru Zelenskom oštrim rečima: Bojte se!

Celu vest pročitajte OVDE.

Pravoslavci su stali u odbranu Кijevo-pečerske lavre

10.40 - Vernici UPC blokiraju rad „komisije za prijem zgrade na državnu upotrebu”, vodeći članove komisije u ring i ne puštajući ih u objekte

 

 

Zelenski se obratio povodom proterivanja monaha iz Lavre (VIDEO)

10.02 - "Danas je učinjen korak da ojačamo duhovnu nezavisnost naše zemlje, da zaštitimo naše društvo od starih i ciničnih moskovskih manipulacija religijom. Ukrajina je teritorija najveće verske slobode u našem delu Evrope. Da, od 1991. Da, uvek će biti" - rekao je Volodimir Zelenski.

 

 

BOGOHULJENJE Antonov: Amerika ignoriše činjenice verskog progona u Ukrajini!

09.16 - Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov oglasio se povodom dešavanja oko Kijevsko-pečerske lavre

Celu vest pročitajte OVDE.

Strašan ufar

09.09 - Artiljerija Oružanih snaga Ruske Federacije u oblasti ​​Donjecka uništila je položaje militanata Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Ruskom pilotu uručena nagrada (VIDEO)

08.32 - Ruskom heroju koji je oborio američki vojni UAV Reaper uručeno je narodno priznanje.

 

 

Vagnerovci napreduju

08.15  - PMC "Vagner" u potpunosti kontroliše oblasti Sobačevke i Budenovke, oštre borbe se nastavljaju u centralnom delu (Trg slobode); na području Vodokanala; na području Severnog štaba te u industrijskoj zoni AZOM koju ne treba mešati sa samim preduzećem AZOM, koje su jedinice Vagnerovog PMC-a već oslobodile.

Rusi zadali stravičan udar na frontu

07.48 - Ruski vojnici u pravcu Кupjanska uništili su tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe, a takođe su poremetili rotaciju neprijateljskih jedinica na čelu, rekao je za ruske medije Sergej Žibinski, šef pres-centra grupe Zapad.

Celu vest pročitajte OVDE.

Koliko košta rat u Ukrajini?

07.21 - Marčenko otkrio stravične cifre!

Celu vest pročitajte OVDE.

Analiza situacije na frontu

07.20  - Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:

- Ruske trupe izvele su kopnene napade na liniju Kupjansk-Svatovo-Kremenaja.

- Ruske snage nastavljaju ofanzivne operacije u oblasti Bahmuta i na liniji Avdijevka-Donjeck.

- Generalni direktor IAEA Rafael Grosi po drugi put je posetio Zaporošku NE.

- Ruske vlasti nastavljaju da sprovode mere za integraciju oslobođenih teritorija u ruski administrativni i pravni sistem.

 

 

Ruska PVO je na vreme uočila neprijateljsku jedinicu

07.03  - Svrha jučerašnjeg napada Oružanih snaga Ukrajine na Кrimu bio je aerodrom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u selu Gvardejskoje.

Verovatna polazna tačka UAV Oružanih snaga Ukrajine bio je poligon Alibej/Tuzli (kod Odese). Za sam napad korišćen je operativno-taktički raketni sistem Grom-2.

Ruska PVO je na vreme uočila neprijateljsku jedinicu i oborila dron. Кrhotine i eksploziv pali su na teren, a da nisu pogodili infrastrukturu.

 

 

Najavljena poseta Pompea u Ukrajinu

07.01 - Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo posetiće Ukrajinu sledeće nedelje, prenosi Politico.

Za Pompea, potencijalnog kandidata na izborima 2024, ovo je prilika da pokaže svoju podršku Ukrajini koja se bori protiv Rusije i da se razlikuje od kandidata kao što su Donald Tramp i guverner Floride Ron DeSantis.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading