(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: VODE SE ŽESTOKE BORBE ZA BAHMUT, Zelenski pozvao Sija da poseti Ukrajinu (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA/VLADIMIR GERDO / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EDUARDO MUNOZ /FRIEDEMANN VOGEL

 Situacija u nuklearnoj elektrani Zaporožje je veoma zabrinjavajuća, izjavio je šef IAEA posle obilaska te elektrane. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je severni region Ukrajine u Sumskoj oblasti i obišao vojnike koji se bore na tom delu fronta.

Ruski artiljerci uništili su kontrolni centar ukrajinskih bespilotnih letelica kod Hersona, rekao je za RIA Novosti Roman Kodrijan, šef pres-centra grupe Dnjepar.

 - U pravcu Hersona, artiljerijska posada 2A36 „Zumbul-B“ Južnog vojnog okruga nanela je vatreni poraz kontrolnom punktu bespilotnih letelica u rejonu grada Hersona, - rekao je Kodrijan. Pored toga, sistemi za elektronsko ratovanje grupe Dnjepar potisnuli su pet ukrajinskih dronova u oblastima naselja Peščanovka i Aljoški.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO

 

Nemačka namerava da pošalje Ukrajini dodatnih 12 milijardi evra vojne podrške

20.17 - Nemačka vlada pristala je da pošalje dodatnih ukupno 12 milijardi evra vojne podrške Ukrajini do 2032. godine, nakon što je Odbor za budžet Bundestaga danas dao "zeleno svetlo" za nebudžetski rashod, koji su zatražili ministarstva odbrane i spoljnih poslova.

Oboren ukrajinski dron na Krimu

19.55 - Dron oboren u području Simferopolja, pao je u polje, nema žrtava i razaranja, saopštio je lider Krima Sergej Aksjonov.

Kijev treba da se spremi za lovce F-16

18.22 - Ukrajina bi već trebalo da počne sa pripremama za dobijanje višenamenskih borbenih aviona F-16 od zapadnih partnera, rekao je savetnik komande Vazduhoplovstva (VS) ukrajinskih trupa Jurij Ignat.

Erdogan: Što pre mirovne pregovore

17.48 - Turska bi želela da što pre organizuje mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na konferenciji za novinare u Ankari posle razgovora sa mađarskom koleginicom Katalin Novak.

 

Napad na Marinku

14:26

 

"Raspoređivanje nuklearnog oružja u Belorusiji poruka NATO-u"

13:54 - Kremlj je dao novu izjavu o razmeštanju taktičkog nuklearnog naoružanja u Belorusiji, iz koje se jasno vidi da se time šalje poruka NATO-u.

Planovi Moskve da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji nateraće NATO da proceni ozbiljnost situacije, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Prigožin: Borbe za Bahmut praktično uništile vojsku Ukrajine

13:15 - Šef ruske privatne paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da su borbe za zauzimanje Bahmuta "praktično uništile" ukrajinsku vojsku, ali takođe i "teško oštetile" njegove snage.

 - Borba za Bahmut je sada skoro praktično uništila vojsku Ukrajine i nažalost, takođe teško oštetila Privatnu vojnu kompaniju Vagner - rekao je Prigožin u audio poruci, prenosi Rojters.

Kremlj: U toku žestoke borbe za Artjomovsk (Bahmut)

 12:43 -  Specijalna vojna operacija se nastavlja, u toku su žestoke borbe za Artjomovsk - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 - Kijevski režim sam postavlja svoje prioritete. Specijalna vojna operacija se nastavlja. Znamo da su u toku žestoke borbe za Artjomovsk. Naši pokazuju čuda od herojstva. Želimo im uspeh - rekao je Peskov.

OSU granatirala Кijevski okrug Donjecka

12:01

 

T-64 Oružanih snaga Ukrajine, uništen u pravcu Avdejevke

11:10

 

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata

10:37 - Potrošnja na rat Rusije sa Ukrajinom nastavlja da troši značajan deo ruskog federalnog budžeta.

 

 

Vernici u Кijevsko-pečerskoj lavri

10:12 - U Кijevsko-pečerskoj lavri, koju danas, na zahtev vlasti, treba da napusti sveštenstvo UPC, počeli su da se okupljaju vernici.

Crkva je ranije pozvala svoje pristalice da na današnji dan dođu u Lavru na molitvu.

 

 

Madrid šalje Kijevu "leoparde"

09:44 - Madrid će predati Ukrajini prvih šest tenkova „leopard“ odmah posle Uskrsa, koji katolička crkva obeležava 9. aprila, piše list „Pais“ pozivajući se na izvore u španskoj vladi.

Kako je navedeno, šest tenkova već je prošlo remont i ove nedelje učestvuju u vežbi gađanja na poligonu u južnoj Španiji. Posle dobijanja borbenog atesta, biće prevezeni morem u Poljsku, odakle će biti prebačeni u Kijev.

Američka vojska odbila da isporuči svoje bespilotne letelice Ukrajini

09:20 - Pentagon ne vidi smisao u prebacivanju udarnih i izviđačkih dronova MQ-9 «Reaper»  u Ukrajinu.

 

 

Predaja Bahmuta može dovesti do poraza Ukrajine u sukobu

08:40 - O tome je govorio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za Associated Press.

 

 

Zelenski pozvao Sija da poseti Ukrajinu

08:12 - Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je spreman da se sastane sa predsednikom Kine Si Đinpingom. 

Opširnije pročitajte OVDE

Ruska artiljerija uništava bateriju američkih haubica u pravcu Zaporožja

07:20

 

Ukrajinci granatirali Melitopolj

 07:03 - Ukrajinski militanti pucali su na železnički depo u Melitopolju. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava - saopštile su hitne službe.

 - Prema preliminarnim informacijama, usled granatiranja militanata Oružanih snaga Ukrajine u 5.30 zabeleženi su pogoci na objekte lokomotivskog depoa Melitopolj. Ima oštećenja i razaranja. Nema žrtava. Hitne službe rade na Informacija se i dalje ažurira - rekao je predstavnik Hitne pomoći.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading