POSLEDNJA ŠANSA ZA KIJEV Pavel: Ostao im je samo jedan pokušaj!
Foto: Shutterstock

Govoreći o tome koliko vremena Ukrajinci imaju da pokrenu kontraofanzivu velikih razmera i potisnu Ruse sa svoje teritorije, Pavel je u intervjuu poljskom mediju Rzeczpospolita rekao da je im se ove godine otvara ta mogućnost i da bi kasnije došlo do zamora i među saveznicima.

(UKRAJINA UŽIVO) ROVOVSKE BORBE U BAHMUTU - Alo.rs

- To bi trebalo da se dogodi za nekoliko meseci. Mogućnosti se otvaraju ove godine. Posle sledeće zime biće izuzetno teško održati sadašnji nivo pomoći. Ratni zamor nije samo iscrpljivanje ljudskih resursa i opreme, uništavanje infrastrukture u Ukrajini, već i zamor u zemljama koje pružaju pomoć - objasnio je češki predsednik.

Prema njegovim rečima, mnoge zemlje, mnogi političari očekuju neki napredak ove godine.

- Mislim da će Ukrajina imati samo jedan pokušaj da napravi veliku kontraofanzivu. Zato, ako odluči da pokrene veliku kontraofanzivu i ne uspe, biće izuzetno teško dobiti sredstva za sledeću - rekao je Pavel.

Češki predsednik je general u penziji, bivši načelik Generalštaba Armije Češke i šef Vojnog komiteta NATO. On je u januaru pobedio u drugom krugu izbora za predsednika Češke, osvojivši 58,3 odsto glasova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading