PRIGOŽIN SE HITNO OGLASIO! Ukrajinci spremili udarnu pesnicu, planiraju da preseku "Vagnerovce" po sredini!
Foto: Printscreen/youtube

Istovremeno, Prigožin nije izneo procene gubitaka u vojnoj tehnici, istakavši da je u pitanju tajnost podataka.

Osnivač "Vagnera" je demantovao glasine o milionima jedinica oružja koje je, navodno, pronađeno u rudnicima Artjomovska i Soledara.

 

"To je legenda. Prvo, svi rudnici su minirani. Drugo, u rudnicima ima ogroman broj prostorija, a nekada je tamo, zaista, bila smeštena velika količina oružja – možda čak i u predrevolucionarnom periodu. Ali ono što se dala nalazi tamo su mitraljezi Maksim, TT pištolji koji su nepodesni za upotrebu“, rekao je on.

Prema rečima Prigožina, ukrajinske trupe pripremaju kontraofanzivu u području Artjomovska, nadajući se da će preseći na dva dela grupu "Vagner".

"U oblasti Artjomovska, planovi Oružanih snaga Ukrajine su izvođenje četiri napada: dva napada će biti po bokovima, a dva - da se preseče naša grupa na dva dela... Planiraju, naravno, da preseku grupu i time bi zadatke koje obavljamo u Artjomovsku svesti na nulu“, rekao je on.

Sada se, prema njegovim rečima, jedinice Vagnera nalaze u neposrednoj blizini gradske uprave Artjomovska. U širem području grada nalazi se oko 50.000 ukrajinskih vojnika, uključujući 12.000-20.000 u samom gradu. Pored toga, Oružane snage Ukrajine šalju još 20.000 vojnika za ovu kontraofanzivu.

On je žestoke borbe za Artjomovsk objasnio činjenicom da je ovaj grad u ovoj fazi specijalne vojne operacije „mesto okupljanja” i „mesto gde se vojske sudaraju”.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading