RUSI OSVOJILI BERHOVKU?; Kličko prokomentarisao moguću kandidaturu za predsednika Ukrajine (FOTO/VIDEO)
Alo! Ilustracija J.V.

 Borbe se vode u regionu Bahmuta. Uoči godišnjice, ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da će Moskva "korak po korak" rešavati zadatke koje su pred njom u ratu, dok je američki predsednik Džozef Bajden saopštio da će Rusija odgovarati za počinjene zločine.

Putin je saopštio i da Moskva suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju START. Ujedinjene nacije upozorile su da Rusija i SAD hitno moraju da nastave dijalog o nuklearnom naoružanju. Vodeći kineski diplomata Vang Ji poručio je da su odnosi Kine i Rusije "čvrsti kao kamen".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Ukrajinski mamac za Ruse (FOTO/VIDEO)

23.37 - Ukrajinksa vojska sve češće koristi taktiku u kojoj još pomaže Češka.

Celu vest i snimke pogledajte OVDE.

"Hipersonično oružje neće biti korišćeno"

23.15 - Ruski komandant je danas odbacio moguće lansiranje hipersonične rakete tokom pomorskih vežbi kod Južne Afrike ove nedelje, piše Dojče vele.

Admiral Gorškov, ruski brod natovaren hipersoničnim raketama Cirkon, učestvovaće u zajedničkim vežbama sa kineskom mornaricom. Slova Z i V su na boku broda, dva patriotska simbola koje je Rusija koristila tokom svoje invazije na Ukrajinu.

"Hipersonično oružje neće biti korišćeno u kontekstu ovih vežbi“, rekao je ruski mornarički oficir Oleg Gladki novinarima tokom konferencije za novinare u Južnoj Africi. „Nema skrivenog smisla u vežbama koje danas izvodimo“, dodao je on.

Milanović o sukobu u Ukrajini - Cenu ne plaćaju hipsteri u Njujorku ili bogati Rusi

22.52 - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da sa nevericom i strahom prati rat u Ukrajini i da cenu plaća "nesrećni narod", a ne "hipsteri u Njujorku ili bogati Rusi".

Celu vest pročitajte OVDE.

Dejstvo 247. kozačkog puka (VIDEO)

22.47 -  Borci sa dronovima pronalaze militante OSU i uništavaju ih granatama,  i i AGS-om, artiljerijom i minobacačima. Neprijatelj uvek trpi opipljive gubitke od bespilotnih letelica.

Saopšteno je da su Rusi osvojili Berhovku

22.12 - Ćeka se zvanična potvrda.

 

 

Kličko prokomentarisao moguću kandidaturu za predsednika Ukrajine

22.08 - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko nije želeo da konkretno kaže da li će na predsedničkim izborima sledeće godine izazvati ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

- Kada je zemlja u ratu, kada je veliki deo zemlje okupiran, kada je deset miliona ljudi van zemlje, politička konkurencija može biti pogubna za našu zemlju - rekao je on danas u intervjuu za nemačku novinsku agenciju.

OBOREN UKRAJINSKI SU-25 Žestoke borbe u oblasti Hersona

21.25 -U oblasti Hersona oboren je ukrajinski avion koji je leteo da granatira Novu Кahovku, rekao je izvor RIA Novosti.

Celu vest pročitajte OVDE.

Svatovo-Кremennaja, Rusi rade po ukrajinskim položajima (VIDEO)

20.48

 

 

Borci grupe "Odvažnih" spržili su neprijateljski MTLB u pravcu Кremenaja-Svatovo (VIDEO)

20.12

 

 

Avijacija grupe „Odvažnih“ podržava ofanzivu u oblasti Кremenske (VIDEO)

20.00

 

 

Delovi Ukrajine će uvesti dodatne mere bezbednosti uoči godišnjice rata

19.07 - Delovi Ukrajine će ove nedelje pooštriti mere bezbednost zbog godišnjice rata, kažu lokalni zvaničnici. U ukrajinskoj Hersonskoj oblasti biće sprovedene dodatne mere bezbednosti, saopštila je regionalna vojna uprava.

Od 23. do 25. februara biće sprovedene dodatne mere bezbednosti "u vezi sa mogućom eskalacijom neprijateljskih dejstava", saopštila je regionalna vojna uprava. Većina javnih kancelarija i preduzeća radiće na daljinu, sa izuzetkom objekata kritične infrastrukture, navodi se u saopštenju.

NATO UPAO U ZAMKU Zapad je uplašen

18.22 - Ovo je prava preraspodela sveta, izgradnja drugačijeg sistema međunarodnih odnosa zato što stari sistem više ne funkcioniše, kaže politikolog Andrej Suzdalјcev za ukraina.ru.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rezultati ruskih udara na energetsku infrastrukturu Ukrajine (FOTO)

17.45 -

 

 

Ukrajina se sprema za ofanzivu

17.15 - Komandant Združenih snaga ukrajinske vojske Sergej Najev izjavio je da se Kijev prema za ofanzivu. "Što se tiče naše ofanzive: spremamo vojsku, ali kada će se to desiti – ostaje tajna", rekao je Najev u intervjuu "Ukrinform". Ranije je šef ukrajinske vojno-obaveštajne službe Kiril Budanov nagovestio da će se odlučujuće bitke u Ukrajini odvijati od sredine do kraja proleća.

Velika opasnost vreba Putina u Ukrajini

16.25 - Svako primirje sa Ukrajinom je duga smrt za Rusiju, smatra Vladislav Dolgošeja, bivši ruski politički zatvorenik u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rad raketne artiljerije na Donjeckom pravcu (VIDEO)

15.47 -

 

 

Prigožin: Mrtvi "Vagneri" ne nestaju zauvek

15.15

Evgenij Prigožin: "Mislim da ćemo vas u bliskoj budućnosti zadovoljiti osvajanjem Berhovke"

Osnivač Vagnerovog PMC-a je rekao: „Mrtvi Vagneri ne nestaju zauvek. Učvršćuju redove živih. Кako kažu, držimo palčeve, ali momci idu napred - stiskaju se klešta bahmutskog mlina za meso, uprkos svim postojećim problemima.

 Vojnici PMC „Vagner“ idu napred živi i mrtvi.

 

 

Jedan stanovnik Niž pokušaja sabotaže na pruzi u Jugri, javio je FSB

14:55 - 

 

 

PMC „Vagner“ u pravcu Bahmuta suočen je sa nacionalnim bataljonima, Dudajevom i stranim plaćenicima

14:50 - 

Putin sa Vangom: Čekamo posetu predsednika Sija Rusiji

13:52 - Rusija čeka posetu kineskog predsednika Si Đinpinga, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa direktorom Centralog komiteta za spoljne poslove Komunističke partije Kine Vang Jijem u Moskvi.

Putin je naglasio da će lični susret dati dodatni podsticaj razvoju odnosa dve zemlje, prenose RIA Novosti.

Snimak jurišanja na uporišta jedinica 36. armije grupacije [V] na pravcu Ugledara

13:33 - 

 

 

Borbe u oblasti Ugledara

13:20 - 

 

 

Marinika

13:11 - 

 

 

Posledice noćnog udara Oružanih snaga Ukrajine na Debaljcevo

12:00 - 

 

Zvuk eksplozije u Harkovu

11:46 - 

 

 

VOLODIN: Amerika je uništila arhitekturu svetske stabilnosti

11:10 - SAD su uništile arhitekturu svetske stabilnosti, time što su prestale da poštuju svoje obaveze i odbacujući predloge Rusije o globalnoj bezbednosti, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Na frontu kod Hersona, trupe love neprijateljsku opremu uz pomoć dronova Mavik

10:50 - 

 

 

Napad kod Donjecka: Rusi su upali na položaje marinaca Oružanih snaga Ukrajine, koji su užasnuto stavili ševrone Novorosije 

10:30 - 

 

 

Proglašena vazdušna opasnost na teritoriji Ukrajine

09:21 - Na čitavoj teritoriji Ukrajine u prepodnevnim časovima objavljena je vazdušna opasnost za čitavu teritoriju te države za skoro sve oblasti na jugu, centralnom delu zemlje, severu i zapadu.

Ukrajinske vlasti navele su da očekuju raketni napad, kao i udare dronova kamikaza Geran.

 

 

SAD će Ukrajini dati precizne bombe velikog dometa sa GSP i dometom do 72 km - Bloomberg

09:00 - 

 

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata:

 

08:00 

 

 

 

 

Putin opozvao dekret koji je podržavao suverenitet Moldavije

07:13 - Ruski predsednik Vladimir Putin opozvao je dekret iz 2012. koji je delimično podržavao suverenitet Moldavije u rešavanju budućnosti Pridnjestrovlja , separatističkog regiona koji se graniči s Ukrajinom i u kojoj je Rusija stacionirala trupe.

Zelenski je napao Berluskonija uz zamerke da "njegova kuća nikada nije bila bombardovana

07:05 - 

 

 

 SAD uvode sankcije za 200 ruskih pojedinaca i entiteta?

07:00 - Sjedinjene Američke Države će ove nedelje uvesti sankcije za 200 ruskih pojedinaca i entiteta, objavio je u utorak Volstrit žurnal pozivajući se na osobu koja je upoznata sa tim.

U izveštaju se navodi da će sankcije biti usmerene na ruske guvernere i članove porodica zvaničnika ruske vlade, ruske tehnološke firme, navodne mreže za izbegavanje sankcija i subjekte koji su ključni za rusku odbrambenu industriju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading