KATASTROFALNE VESTI ZA KIJEV Ukrajinci ginu kao snoplje, Šešelj otkrio šta Rusi planiraju
Foto: Ilustracija

„Ta procena je dobra. Zaista pobeda Rusije u Ukrajini predstavlja poraz celog Zapada, kolektivnog Zapada, ujedinjenog Zapada, ali pre svega Amerike, jer tu je Amerika jedini igrač, u pravom smislu subjekt globalnih političkih i vojnih nadmetanja, a ovo drugo su njene sluge. Drugo, Rusija je bila veoma naklonjena Ukrajini i sve je činila da ima što bliže i što prijateljskije veze sa Ukrajinom, i davala jeftine energente, jeftine sirovine, jeftine finalne proizvode, i sve što je Ukrajina izvoljevala imala je kao na tacni. Tamo su se smenjivali režimi više ili manje naklonjeni Moskvi, dok nije došlo 2014. godine do prevrata, koji su izveli nacisti, na podsticaj Amerikanaca i drugih zapadnjaka. Oni su direktno udarili po Rusima koji žive u Ukrajini. Oterali su legalno i legitimno izabranog predsednika Janukoviča, doduše i on je kriv jer nije bio spreman da se bori. On je imao prava da traži rusku vojnu pomoć kada je došlo do pokušaja puča u samom Kijevu i Rusi bi možda pomogli, intervenisali, sasvim na legitimnoj osnovi, na poziv legalnog predsednika. Ali nije, on se jednostavno pokupio i pobegao“, izjavio je Šešelj.

Lider radikala je naglasio da su se nakon toga Rusi digli na ustanak.

„Tada su se Rusi digli na ustank pre svega u Lugansku i Donjecku. Na Krimu i nije bilo ustanka, Krim je šapatom pao, jednostavno su preuzeli kontrolu, tamo je bilo preko 90 odsto Rusa. Ustanak je bio i u Odesi, gde je u krvi ugašen, gde su ljudi spaljivani u samom centru grada. Ustanak je bio i u Zaporožju i u Hersonu i u još nekim mestima. Rusija tada nije u velikoj meri pomagala. Htela je da zaštiti ustanike, da im pomogne ovako ili onako, ali nije vojno intervenisala. Htela je mirno rešenje. Htela je autonomiju za te pokrajine u sastavu Ukrajine, zato su i bili Minski sporazumi. Sve je to pogaženo, a sada zapadni državnici iz onoga vremena priznaju da su time samo hteli da dobiju na vremenu“, podseća Vojislav Šešelj.

Rusi tek uvode u borbu svoje najmodernije tenkove, smatra predsednik SRS.

,,Ne mogu Amerikanci i ostali zapadnjaci dovoljno snabdeti Ukrajinu da se ona održi. Mogu samo izazvati više ukrajinskih žrtava. Ukrajinci ginu kao snoplje i niko se ne obazire na njihovu pogibiju", rekao je Šešelj za emisiju "Aktuelnosti" na TV Happy.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading