"HVALA NA ČAJU, DAJ MI SAD AVIONE" Urnebesna naslovna strana britanskog tabloida, ismejali Zelenskog i Čarlsa III (FOTO)
Foto: AP/Aaron Chown

Zelenski je rekao da je zahvalan kralju Čarlsu na „toploj dobrodošlici“ i za „podršku građanima Ukrajine koji su izbegli od rata u Ujedinjeno Kraljevstvo“.

Rat u Ukrajini, 351. dan - Alo.rs

„Za mene je čast da sam prvi predsednik Ukrajine u istoriji ukrajinsko-britanskih odnosa koga je primio britanski monarh“, napisao je Zelenski na Instagramu.

Britanski tabloid The Sun, ismejao je ovu posetu Zelenskog, uz šaljivu naslovnu stranu, na kojoj piše: "Hvala na čaju, a sad mi daj avione".

 

 

"Pobeda će promeniti svet i ovo će biti promena koja je svetu odavno potrebna", kazao je juče Zelenski u obraćanju u britanskom parlamentu.

Zelenski je istakao da Velika Britanija korača s Ukrajinom ka, kako je rekao, najvažnijoj pobedi naše današnjice, koja će biti pobeda nad samom idejom rata.

Obraćajući se britanskim poslanicima, Zelenski je pozvao saveznike da isporuče Ukrajini avione. "Borbene letelice za Ukrajinu - krila za slobodu", naglasio je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading