MUK U STUDIJU Šešelj otkrio šta čeka Zelenskog (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Šešelj je podseto na činjenicu da su Amerikanci sve svoje favorite u nekom trenutku "pustili niz vodu".

Šešelj je dodao da Moskva ima mogućnosti da ubije Zelenskog, ali da joj to nije u interesu.

- Naravno Rusi imaju moć da gađaju i predsedničku rezidenciju i ciljeve duboko u Ukrajini, ali njima nije u interesu da u bilo kom od tih raketnih ili nekih drugih napada nastrada Zelenski zato što bi od njega napravili simbol, napravili mučenika, od Zelenskog bi napravili barjak oko kojeg bi se ponovo okupili ruski neprijatelji. On bi postao taj simbol i zaista bi ovaj sukob dobio jednu veću dimenziju. Njima je u interesu da on bude poražen, da se celom svetu pokaže kakva je on karikatura, šta je sve spreman da uradi što nije u interesu naroda koji predstavlja i da posle završi u egzilu u nekoj od tih zapadnih zemalja gde ima imovinu, kuće, račune, šta sve tamo nema, i piće zapamćen kao jedna tragična epizoda tog poglavlja koje se naziva “nezavisna Ukrajina” - rekao je Šešelj u emisiji “Aktuelnosti” na TV Happy.

Medvedčuk: Zelenski je peta kolona

Vladimir Zelenski je peta kolona ne samo za Ukrajinu, nego i za Evropu, a sukob interesa SAD i EU zbog aktuelne situacije je neizbežan, piše ukrajinski političar, lider političkog saveta stranke „Opoziciona platforma – za život“ zabranjene u Ukrajini, Viktor Medvedčuk u članku za Sputnjik.

Ukrajinski sukob postao je kamen temeljac svetske politike i imaće dalekosežne posledice. Da bi se razumelo kako će se sve ovo završiti, mora se prvo shvatiti kako je sve počelo, navodi na početku Medvedčuk.

- U lokalnim ratovima obično se koriste veoma srodni narodi pa čak i isti narod: Hrvati i Srbi, Rusi i Ukrajinci, Kinezi i Kinezi (Tajvan). Ponekad je težak zadatak da se okrenu jedni protiv drugih – više od jedne generacije Ukrajinaca su huškali protiv Rusa. Ne samo da zapadni stubovi demokratije ne primećuju sistem progona Rusa, nego ga i prećutno podstiču - navodi Medvedčuk.

MUK U STUDIJU Šešelj otkrio šta čeka Zelenskog (VIDEO)

EPA SERGEY DOLZHENKO

 

Evropska unija, po njegovim rečima, ne želi da pusti Ukrajinu iz sfere svog uticaja jer će tada „ući u orbitu obnovljene Rusije“ i evropski mit će biti razbijen kao i američki.

Ukrajinu su, po rečima Medvedčuka, bacili u vatru zbog prevelikog ega čoveka koji se dokopao vlasti.

- Radi ovacija i lepe poze Zelenski je stavio pod nož mir, legitimitet i stabilnost svoje zemlje - konstatuje političar.

Aktuelni predsednik Ukrajine je, po njegovim rečima, izabrao da igra ulogu u tuđoj političkoj igri, ne shvatajući da je oružje u tuđem ratu.

- On je u stvari samo medijska pratnja rata, ali zapravo nema uticaja na stvarne procese bitaka. Zelenski je pretvorio svoju zemlju u bojno polje i nada se da će pobediti. On želi lično da pobedi, a zemlja je već izgubila - ocenjuje Medvedčuk.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading