KIJEVSKE FANTAZIJE Zašto Amerika neće dati nuklearno oružje Ukrajini?
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

Istovremeno, politikolog je naglasio da je povratak nuklearnog statusa Ukrajini moguć samo „u raspaljenoj fantaziji“ predstavnika ukrajinske diplomatije Alekseja Makejeva. Obrazlažući svoje mišljenje, Kedmi je napomenuo da nuklearno oružje koje SAD ima nikada neće biti isporučeno Ukrajini, pošto ga Vašington u čitavoj istoriji nije dao svojim saveznicima.

- Zašto bi ga odjednom dali Ukrajini? To su najviši nacionalni interesi. Nuklearno oružje obično proizvodi svaka zemlja kako bi osigurala svoj najveći bezbednosni interes. Ko je zainteresovan za bezbednost Ukrajine? Niko im neće dati, i niko im neće dozvoliti - rekao je Kedmi, a prenosi иРеацтор .

U zaključku, Kedmi je sugerisao da ako bi zapadni saveznici kijevskog režima Ukrajini dali priliku da se samostalno razvija, onda bi ova država mogla da proizvede nuklearno oružje. Međutim, „neće joj to dozvoliti“, zaključio je politikolog.

KIJEVSKE FANTAZIJE Zašto Amerika neće dati nuklearno oružje Ukrajini?

Foto: Printscreen ONT TV Channel

 

Iran o ekspanzionističkoj politici SAD

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani izrazio je danas nadu da će ukrajinske vlasti sagledati „osnovni uzrok krize“ i da neće žrtvovati interese Kijeva u korist ekspanzionističke politike Amerike i NATO-a usvajanjem „ispravnog političkog pristupa“.

Još u septembru prošle godine, iranski predsednik Sejed Ebrahim Rejesi upozorio je da širenje Severnoatlantskog saveza (NATO) predstavlja ozbiljnu pretnju stabilnosti i bezbednosti nacija. Iranski predsednik opisao je ekspanzionističku politiku NATO-a kao jedan od uzroka nesigurnosti u različitim delovima sveta.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading