UKRAJINCI SE POVLAČE! "Trupe napustile prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja!"
Facebook

Ukrajinske trupe napustile su prvu liniju odbrane u regionu Zaporožja i povukle se na unapred pripremljene položaje, izjavio je Volodimir Rogov, predsednik pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom", član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti.

- Ukrajinske trupe su skoro svuda napustile prvu liniju odbrane i prešle na spremne položaje na drugoj i trećoj liniji - rekao je Rogov za RIA Novosti.  Prema njegovim rečima, cilj ofanzivne operacije je postignut, planovi ukrajinske armije da krene u ofanzivu u Zaporožju na neko vreme su osujećeni.

- Naša vojska je oslobodila nove linije. Zauzela ih je i sada ima povoljniji taktički i strateški položaj na Zaporoškom frontu. Naša vojska je uspela da preuzme devet naselja pod vatrom ili operativnom kontrolom - naglasio je Rogov.

Ranije je saopšteno da je ruska vojska u januaru pokrenula lokalne ofanzivne operacije na liniji fronta Zaporožje.

Borbe se vode skoro duž cele linije fronta, ali glavni pravci su u oblasti gradova Orehov i Guljajpole.

Zaporoška oblast je postala subjekt Ruske Federacije nakon referenduma koji je tamo održan, čije rezultate Kijev ne priznaje. Danas je više od 70% Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije , a regionalni centar, grad Zaporožje, ostaje pod kontrolom ukrajinskih trupa.

Pratite najnovije VESTI SA FROTNA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading