VAZDUŠNA OPASNOST ŠIROM UKRAJINE Iz Belorusije poleteli migovi sa "Bodežima" (FOTO/VIDEO)
Foto: Instagram/printscreen

 

Odluka Berlina koju su svi saveznici Kijeva u Evropi očekivali, prema pisanju "Špigela" konačno je stigla. Navodi se da je nemački kancelar Olaf Šolc odlučio da pošalje tenkove "leopard 2" u Ukrajinu i dozvoli drugim zemljama kao što je Poljska da to isto učine.

Kremlj upozorava da je slanje tenkova Ukrajini uplitanje NATO-a u sukob i da bi to trajno obeležilo odnose Rusije i Nemačke.

''Naši odnosi su na najnižoj tački, nema sadržajnog dijaloga ni sa Nemačkom ni sa drugim zemljama Evropske unije i NATO-a. Isporuke tenkova 'leopard' ne obećavaju ništa dobro odnosima Rusije i Nemačke. Trajno će ih obeležiti", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

Rusi opkoljavaju

21.10 - Dva ukrajinska vojnika koji se bore u gradu Bahmutu na istoku zemlje kažu da strahuju od pokušaja ruskog opkoljavanja grada, iako ne očekuju dramatične promene u narednim danima.

Evropa nije bezbedna?

20.23 - "Mnogi analitičari i političari misle da će povećanjem obima rata doneti bezbednost Evropi. To je apsurdno", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Istorijski dan"

19.06 - Prve reakcije na odluku SAD da pošalju moćne tenkove Abrams M1 u Ukrajinu počele su da stižu iz Kijeva. Među prvima se javio šef kabineta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, Andrij Jermak, koji je u svom Telegramu napisao: "Istorijski dan".

 

Hitna reakcija SAD

18.36 - Američki predsednik Džo Bajden je upravo tokom svog javnog obraćanja rekao da će SAD poslati 31 moderni tenk tipa Abrams u Ukrajinu.

Zelenski je iskreno zahvalan

17.55 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je ''iskreno zahvalan'' Nemačkoj i kancelaru Olafu Šolcu zbog ''važne i pravovremene'' odluke Berlina da Kijevu isporuči tenkove Leopard 2.

Zagrmele ruske haubice

17.12

 

NEMAČKA POVUKLA CRVENE LINIJE "To ne sme da se desi"

 

VAZDUŠNA OPASNOST ŠIROM UKRAJINE Iz Belorusije poleteli migovi sa

Tanjug

 

15:00 - Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će Nemačka uvek biti na čelu podrške Ukrajini u ratu protiv Rusije, ali će se truditi da osigura da sukob ne eskalira toliko da se u njega uključi NATO.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Vojnici odreda „Oluja“ spremaju se da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine

14:45 - 

 

 

OSLOBODIĆEMO EVROPU! Oglasio se Putin: U to nema sumnje, na ovaj ili ovaj način!

14:34 - Predsednik Rusije je ponovio da je cilj da se Rusija zaštiti od pretnji na teritorijama koje joj istorijski pripadaju.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Ko i koliko tenkova je spreman da isporuči Ukrajini:

14:33 - 

 

 

 

Uništenje oklopnog automobila „Kozak-1“ hicem iz 152 mm „Zumbul

14:20 - 

 


 

 

Ukupno od početka specijalne vojne operacije, uništeno je:

13:24 - 

 

 

Ukrajinci priznali da su se povukli iz Soledara

13:00 - Ukrajinske snage povukle su se iz istočnog grada Soledara u Donjeckoj oblasti, saopštio je danas portparol vojske Serhij Čeravatji.

"Naše snage ispunile su svoj glavni zadatak: ne dozvoliti neprijatelju sistematski proboj u pravcu Donjecka", rekao Čeravatji, prenosi ukajinska televizija.

Rojters napominje da je ovo prvi put da je ukrajinska strana potvrdila da su Rusi zauzeli Soledar. Moskva je objavila da je preuzela kontrolu nad rudarskim gradom Soledarom pre više od nedelju dana.

BTR-82A 155. brigade marinaca kreću na zadatak u pravcu Ugledara

12:30 - 

 

 

Još slika vozova sa "Leopardima" 

11:59 - 

 

 

"TOS-1" Solncepek radi u pravcu Ugledara🏴‍☠️

11:35 - 

 

 

BUDŽET NATO-a NA ISPITU Stoltenberg očekuje da članice povećaju izdvajanja za odbranu

11:06 - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je očekivanje da države članice Alijanse povećaju svoje trenutne ciljeve potrošnje na odbranu od dva odsto BDP-a.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

"Ne znamo da upravljamo NATO oružjem"

10:57 - 

 

 

Železnički voz sa tenkovima Leopard 2 u Nemačkoj

10:40 - 

 

 

Baza ukrajinskih militanata u Кupjansku

09:53 - 

 

 

Iz Belorusije poleteli migovi sa "Bodežima"

09:15 - Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine nakon što je uočeno poletanje miga 31K sa teritorije Belorusije, koji nosi rakete "Bodež". Ove rakete se ne mogu presretnuti i oboriti. Kako navodi ukrajinski Kanal 24, tri miga su poletela sa aerodroma u Mačulišči.

Proglašena vazdušna opasnost na celoj teritoriji Ukrajine

09:10 - 

 

 

Mobilizacija u Кrivom Rogu, gde je Zelenski svojevremeno rođen

09:00 - 

 

 

 

Novi snimak bitke: priprema artiljerije i snimak napada dronom

08:30 - 

 

 

PIŠTALJKA SE OGLASILA NA ZALEĐENIM ORANICAMA! Ukrajinci pokrenuli ofanzivu, žestok okršaj sa ruskim snagama u Zaporožju!

07:30 - Ruska vojska osujetila je planove za ofanzivu oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti, izjavio je danas član glavnog saveta Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Militanti OSU nastavljaju da se snimaju za tiktok svoju opremu... uništenu...

07:10 - 

 

 

Al Džazira: Bajden će danas objaviti da SAD šalju borbene tenkove Ukrajini

07:00 - Predsednik SAD Džozef Bajden danas će saopštiti da će Vašington isporučiti Ukrajini borbene tenkove "Abrams", javlja Al DŽazira pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

Prema izvoru te TV stanice, tenkovi će biti isporučeni na osnovu ugovora , odnosno neće biti poslati iz Pentagonovih arsenala. Kako navodi Politiko citirajući izvore u američkoj administraciji, SAD bi mogle da pošalju najmanje 30 "M1 Abrams" tenkova Ukrajini kao vojnu pomoć.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading