ŽESTOKA BORBA ZA STRATEŠKI BITAN GRAD Ukrajinske snage pretrpele velike gubitke u neuspešnom kontranapadu
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Tokom protekla dva dana, kijevske snage su pokušale dva napada, pretrpevši velike gubitke u tom procesu. Drugi pokušaj se posebno loše odigrao za ukrajinsku vojsku, ističu izvori.

Ukrajinske trupe, koje su koristile neoklopna vozila i stare oklopne transportere M113 američke proizvodnje, nisu uspele da napreduju na ruske položaje, na kraju su se našle pod jakom artiljerijskom vatrom dok su pokušavale da se povuku. Jedinice koje su učestvovale u nesrećnoj ofanzivi su očigledno izgubile oko 200 vojnika i pretrpele materijalne gubitke.

Ukrajinska vojska je pokušala da se suprotstavi ruskoj salvi sopstvenom artiljerijskom podrškom, koristeći američke haubice M777. Njihovi položaji su, međutim, odmah otkriveni i gađani municijom. Izvori nisu precizirali da li su Ukrajinci izgubili neki od artiljerijskih oruđa.

Poslednjih meseci,borbe u Ugledaru i njegovoj okolini su bile su intenzivnije.

Ruska vojska pokušava da izbaci ukrajinske snage sa njihovih dobro ukopanih položaja. Naselje se nalazi na uzvišenju, što ga čini važnim uporištem za kijevske snage i ugrožava glavni grad regiona, Donjeck.

SMRTONOSNI, ČAK I KADA TRPE ŽRTVE! CNN otkriva zašto je grupa "Vagner" jedinstvena pretnja na frontu (VIDEO)

Još u novembru, ruska vojska je izvestila o „oslobađanju“ sela Pavlovka, koje se nalazi nekih 2 km (1,2 milje) jugozapadno od Ugledara. Sada se čini da trupe zemlje istovremeno pokušavaju da napreduju na grad sa severa i sa juga.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading