OVO JE PORUKA ZA PUTINA! Britanija pozvala članice NATO saveza da povećaju obim naoružanja!
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

„Poruka koju šaljemo Putinu jeste da smo se obavezali da ćemo podržavati Ukrajince dok ne pobede“, rekao je Kleverli na forumu u Centru za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu, prenosi Rojters.

UKRAJINCI U PANICI Mekgregor: Situacija je zaista zastrašujuća

Kleverli je razgovarao sa američkim tink-tenkom uoči sastanaka sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom i drugim najvišim američkim zvaničnicima o povećanju obima podrške Ukrajini.

On bi nakon posete SAD trebalo da otputuje u Kanadu na slične razgovore. Kleverlijevo putovanje usledilo je nakon najave britanske vlade da će Ukrajini isporučiti 14 borbenih tenkova Čelendžer i drugo teško naoružanje.

Ta odluka je usledila nakon što su Francuska, SAD i Nemačka objavile da će Kijevu poslati oklopna vozila i drugo oružje.

Britansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Kleverli sa svojim američkim i kanadskim kolegama razgovarati i o situaciji u Iranu, nakon što je Velika Britanija privremeno opozvala svog ambasadora posle pogubljenja britansko-iranskog državljanina Alireze Akbarija u subotu.

Najnovije informacije o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
JaJova

18.01.2023 17:37

NATO se meša tamo gde mu nije mesto

JaJova

18.01.2023 17:39

NATO šta traži to će i da dobije a to je da će postojati samo u Americi i neće smeti da imaju nijednu bazu van Amerike.