bahmut
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/GEORGE IVANCHENKO, ilustracija

-Ukrajinski lekari i medicinske sestre su preplavljeni zbog broja ranjenih koji dolaze, zbog potrebe da se izvuku sa ratišta. I na kraju, postoji ogroman broj ukrajinskih vojnika koji su primorani da obuku vojne uniforme i odu u front sa relativno slabom obučenošću. <...> Oni idu napred, padaju pod jaku vatru, a onda shvataju da su ih oficiri napustili, rekao je stručnjak.

Prema rečima stručnjaka, deo ukrajinskih vojnika se predaje Rusima, neki beže sa poprišta borbe i pada u ruke kijevskoj tajnoj policiji, koja ih, bez postupka sa dezerterima, pogubljuje. Kako je Mekgregor primetio, ukrajinsko ministarstvo odbrane bezobzirno šalje regrute u smrt kako bi dokazali zvaničnicima u Vašingtonu, Briselu i NATO-u da je njihov novac dobro potrošen.

-Situacija je zaista zastrašujuća, rezimirao je pukovnik.

NESTALA RUSKA CRNOMORSKA FLOTA Putin sprema nešto veliko! Izraelski obaveštajac tvrdi da sve ukazuje na jednu stvar

U novembru je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen napomenula da je, prema procenama stručnjaka, više od sto hiljada ukrajinskih vojnika poginulo od posledica neprijateljstava. Nakon toga, ove reči su potpuno uklonjene sa snimka njenog govora. Pres služba Fon der Lajen je incident objasnila kao "netačan" i saopštila da je reč o "ubijenim i ranjenim".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading