LAŽU IH OD SEPTEMBRA! Ukrajinski general otvoreno govorio o stanju na frontu
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Misliti da je ruskoj vojsci ponestalo artiljerijskih granata jednako je pogrešno kao i reći da je ostala bez krstarećih projektila, izjavio je za TV kanal "Prjamoj" , general Serhij Krivonos, bivši zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ukrajine.

Prema rečima Krivonosa, Oružane snage Ruske Federacije su smanjile gustinu artiljerijske vatre kako bi sačuvale i uskladištile granate za dalju ofanzivu.

„Rusi su smanjili svoj artiljerijski uticaj, oni mnogo manje pucaju, što mnoge može navesti da pomisle da im ponestaje granata. Međutim, ja ne bih bio toliki optimista, jer, sa moje tačke gledišta Rusi u pojedinim trenucima obustavljaju aktivne artiljerijske borbe jer čuvaju municiju za dalju protivofanzivu, koju planiraju da izvedu u narednih dva meseca," izjavio je general.

On je ukazao da je veoma opasno prognozirati da ruskim snagama nestaje projektila, jer se to do sada uvek ispostavilo kao netačno.

"To sada mora biti svima jasno, jer kao i sada za artiljeriju, od septembra nam govore da Rusima ponestaje krstarećih raketa i dronova, a oni iz nekog razloga ne prestaju da padaju po Ukrajini“, rekao je Krivonos.

Podsetimo, Njujork tajms je prošlog meseca pisao o veličini ruskog raketnog arsenala, koja je iznenadila zapadne i ukrajinske zvaničnike.

Oni su mesecima tvrdili da se ruske zalihe raketa iscrpljuju, međutim, Rusija nastavlja da redovno izvodi masivne raketne udare na Ukrajinu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading