RUSIJA NASTAVLJA OFANZIVU NA DONBAS! Stigla jasna poruka iz Kremlja: Glavni posao je tek pred nama!
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Rusija će nastaviti svoju ofanzivu na Donbas, izjavio je u četvrtak portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je Ministarstvo odbrane objavilo da su vazdušno-desantne trupe blokirale Soledar koji drže Ukrajinci. Jevgenij Prigožin, osnivač ruske privatne vojne kompanije Vagner grupa, kasnije je potvrdio da su njegovi vojnici potpuno zauzeli grad.

„Urađen je zaista gigantski posao“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Borbe je opisao kao „apsolutno nesebične, herojske akcije ne samo u Soledaru, već i na mnogim drugim područjima gde se vode ofanzive“.

Peskov je rekao da će se rusko napredovanje nastaviti. „Nije vreme za zaustavljanje i slavlje. Glavni posao je tek pred nama.”

Žestoka bitka za Soledar, grad sa oko 10.000 stanovnika pre sukoba, traje već nekoliko meseci. Prigožin je u izjavi za medije u utorak rekao da su njegovi vojnici uspeli da zauzmu „celu teritoriju” Soledara. Dodao je sledećeg dana da su Vagnerovi borci počeli da raščišćavaju ogromnu mrežu podzemnih tunela u gradu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je na dnevnom brifingu u sredu da su ruske vazdušno-desantne trupe blokirale Soledar sa severa i juga, dok se „jurišne jedinice bore unutar grada“.

ZAPAD OD UKRAJINACA PRAVI MLEVENO MESO Šta se krije iza pada Soledara?

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i generalštab zemlje izjavili su u sredu uveče da je bitka za Soledar u toku i da se linija fronta u Donbasu „i dalje drži“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading