"OPET SMO PROĆERDALI SVOJU VOJSKU" Usledilo žestoko ismevanje nakon smele izjave Kijeva
EPA STEPHANIE LECOCQ

„Ukrajina je zahvalna partnerima na njihovoj vojnoj pomoći, ali treba da ostanemo iskreni jedni prema drugima: niko nije učinio dovoljno sve dok su ruske čizme na ukrajinskom terenu. Naoružavanje naše zemlje za pobedu je najkraći put ka obnavljanju mira i bezbednosti u Evropi i šire“, napisao je on na Tviteru u ponedeljak.

Smela izjava nije promakla pažnji prvog zamenika stalnog predstavnika Rusije u UN, Dmitrija Poljanskog, koji je ušao u Kulebinu nit kako bi ismejao njegov poziv na okupljanje i sugerisao da je Kijev imao drugačije ciljeve na umu.

"Prevod sa ukrajinskog: Opet smo proćerdali svoju vojsku, dajte nam još armija, a mi ćemo se i dalje praviti da se sami borimo protiv Rusije. I ne zaboravite da sponzorišete luksuzni život naših oligarha u Evropi!" napisao je Poljanski.

Od početka tekućih neprijateljstava između Rusije i Ukrajine, kolektivni Zapad je ulio obimnu vojnu pomoć u zemlju da podrži Kijev u njegovoj borbi i nadoknadi teške gubitke na bojnom polju. SAD su daleko najveća podrška Kijevu, odobrivši više od 100 milijardi dolara pomoći zemlji.

POSLE KOSMETA I BOSNE, IDU NA NOVI FRONT Britanija razmatra slanje smrtonosnog oružja u Ukrajinu

Rusija je više puta pozivala Zapad da prestane da „pumpa“ Kijev oružjem, tvrdeći da bi kontinuirana pomoć samo produžila neprijateljstva i nanela više patnje običnim Ukrajincima umesto da promeni krajnji ishod sukoba.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading