PRAVOSLAVLJE NA UDARU Šta podrazumeva nova ukrajinska ideologija?
Foto: Shutterstock

– Dejli mejl je bio pozvan kao jedina medijska kuća da prisustvuje svečanosti bataljona „Azov“ spaljivanja vikinških čamaca, što je bilo mučno gledati. To je nova ideologija koju gura Oleksej Danilov, čovek koji depravoslavljuje deo Ukrajine i nameće novu religiju. Snimak izgleda pakleno, u mraku, sa bakljama i 3.000 vojnika. To su vojnici koje je Rusija oslobodila, vojnici koji su bili zarobljeni u Marijupolju. Oni su u međuvremenu rebrendirani. Posetili su SAD, bili su na Stenfordu, u Kongresu, davali intervjue…Što je najtužnije za jevrejski narod posetili su Izrael. Oni više nisu nacisti, već borci za demokratiju. U pitanju su bande nasilnika i hohštaplera – naglasio je Vujičić.

Prema njegovim rečima, nova ukrajinska ideologija podrazumeva da se pokupi ološ iz celog sveta i da se naprave nove jedinice u prolećnoj ofanzivi.

– U novembru na liniji fronta u Donjecku poginuo je sveštenik koji je obilazio ruske trupe. U pitanju je bio atentat. Bio je veliki prijatelj naše pravoslavne crkve i obišao je sve naše manastire i crkve. Ovo nije prvi put da se pokušava ubiti vera između Crnog i Belog mora, ali to je nemoguće. Patrijarh Kiril je ukrajinski narod koji ratuje protiv Rusa nazvao svojim narodom i to je ono što nas može uveriti da će sledeći okršaj biti doziran i da neće izginuti mnogo ljudi – kazao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading