"MI SVOJE NE OSTAVLJAMO, USPELI SMO DA IH OSLOBODIMO" 200 ruskih vojnika imalo veliku sreću, oglasio se Kadirov
Foto: Printscreen

Lider Čečenije Ramzan Kadirov objavio je da je oko 200 ruskih vojnika vraćeno iz ukrajinskog zarobljeništva u decembru 2022. godine zahvaljujući nedvosmislenom stavu ruskog predsednika Vladimira Putina "mi svoje ne ostavljamo".  Pod "svoji" se misli na svakog pojedinačnog stanovnika Ruske Federacije.

- Uz aktivnu pomoć Ministarstva odbrane Ruske Federacije, predsednika Državne dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina, koji nadgleda rad poslanika u ovom pravcu, u decembru prošle godine uspeli smo da oslobodimo oko 200 ruskih vojnika - napisao je Kadirov na Telegramu.

Prema njegovim rečima, gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov je svakom od njih obezbedio odeću, hranu i sve što je potrebno. Poslednja razmena obavljena je 31. decembra prošle godine.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, kao rezultat pregovaračkog procesa, sa teritorije pod kontrolom ukrajinskih vlasti vraćena su 82 ruska vojnika, koji su u zatočeništvu bili u životnoj opasnosti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jastreb

05.01.2023 09:51

Jadna Rusijo da ti nije Kadirova odavno bi se Zelenski šetao Kremljom i paradirao Crvenim trgom u Moskvi. Vodili ste se kao velika sila a u stvari ste totalno nebitni i nesposobni da vam se smeje ceo svet i bez ustezanja pomaže i aplaudira Zelenskom pošto su razumeli da ste nesposobni i nespremni. Da su vas shvatili kao veliku silu ne bi im na pamet palo da se mešaju ovako igraju se sa vama kao sa polupismenim protivnikom.